Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde yaşanan çifte deprem sonrası fay hattı üzerinde olan 18 ili tek tek açıklayarak deprem uyarısında bulundu.

Evet-Hayır yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti Evet-Hayır yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

YouTube kanalı KAFA TV'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Naci Görür, merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremler sonrası ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Görür, “18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş’tı ve Hatay’dı. Şimdi onlar yok. Fay hatları üzerinde yaşayan illerin kaderleri üzülerek söylüyorum Maraş ve Hatay gibi” dedi. 

Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari olmak üzere 18 il için uyarılarda bulunan Görür, "Bu illerdekiler fayın üzerinde yaşıyor. Hepsinde 7 ve üzerinde deprem oluşturabilecek faylar var."  ifadesini kullandı.

Görür, bu illerde deprem olması durumunda zarar ve kayıpların anormal derecede fazla olacağının da altını çizdi.

Editör: Sena ERDOĞAN