Renkler varlıkları meydana getiren asli unsurların uyumuna delalet eder. Birbirine uyumlu renkler yaratılışın amacına uygun hareket etmeye, insanlarla hoş geçinmeye; zıt renkler uyumsuz ve heterojen insan ve görüşlere, iyi ile kötüyü birbirine karıştırmaya; Beyaz renk dürüst karaktere ve huy güzelliğine, Yeşil renk ahlak ve din güzelliğine, Bu iki renk hayır ve müjdeye, Siyah renk kalp katılığı ve yanlış düşünceye yahut mal ve dünyalığa, Kırmızı renk şiddet ve şerre, Bayrak kırmızısı şeref ve başarıya, Sarı renk hastalık ve ümitsizliğe, beklenen işin olmayacağına, Kahverengi ve tonları ağırbaşlılığa ve iş ve durumdaki oturmuşluğa, Mavi ve tonları ümit edilen şeylere, Mor renk kedere, Pembe mutluluğa, Pastel renkler ve diğerleri bulundukları yer ve konumun durumuna göre güzellik ve noksanlıklara, Toprak rengi mütevazi insana ve rızka, Buğday rengi nesiller ve insanlar arasındaki ihtilaflara delalet eder.
 

Rüyada çeşitli renkler görmek
 Her rengin kendine özgü bir anlamı vardır. Bu nedenle etrafta görülen çeşitli renklerin tek tek anlamlarına bakmak daha doğru olmaktadır. Buna göre;
- Beyaz renk kişide dürüst karaktere, huy güzelliğine, bir müjdeye, ferahlık ve mutluluğa 
- Yeşil renk ahlak ve din güzelliğine, hayırlı bir habere,
- Siyah renk yanlış düşünceye, kalp katılığına ve ya mal ve dünyalığa,
- Kırmızı renk ise şiddet ve şer haberine, ancak güzel bir duygu ifade ediyor ise aşk ve sevgi anlamına,
- Bayrak kırmızısı barış ve şerefe,
- Sarı renk ümitsizliğe, hastalığa ve ya beklenen işin olmayacağına,
- Kahverengi ağır başlılığa ve iş ve durumundaki düzene,
- Mavi renk ümide 
- Mor renk kedere, şüpheye 
- Pembe mutluluğa, genç kızlığa
- Pastel renkler bulundukları konumun durumuna ve noksanlıklara,
- Toprak rengi rızka, mütevazi insana delalet eder.

Egzama, kuruluk, kaşıntıyı, kepek ve dökülmeyi tek seferde sonlandırın! Egzama, kuruluk, kaşıntıyı, kepek ve dökülmeyi tek seferde sonlandırın!

Rüyada kırmızı görmek

Yakında romantik bir aşk yaşayacaksınız demektir. Kişinin rüyasında kırmızı görmesi istenilen şeyin çok çabuk, tez gerçekleşeceğine işarettir. Rüyada kırmızı bazı tartışmalar yaşayacağınız anlamına da gelir.
Rüyanızda kırmızı renk görmeniz zengin, güzel ve görgüsü çok olan birini gösterir. Kırmızının her tonu romantizme delalettir.
Rüyada kırmızı renk görmek aşka ve sevdaya delalet eder. Yani en kısa sürede bununla ilgili bir ilişkiniz olacaktır.

Rüyada yeşil renk görmek

Rüyada yeşil renk görmek, huzur bulmak ve saf kişilerin varlığına işaret etmektedir. Rüyada yeşil renk giymek, sıkıntı ve kederden kurtulmak aynı zamanda çevrede saygı duyulan kişilerden birisi olmak demektir. Rüyada yeşil duvar görmek ise kişinin karşısındaki bazı engeller olduğu anlamına gelmektedir.

Rüyada Siyah Renk görmek

Rüyada siyah renk görmek, rüya tabircileri tarafından hem iyi hem de kötüye yorulmaktadır. Rüyada siyah renk görmenin anlamı yüceliğe, asilliğe, mala ve mülke işaret eder. Rüyada görülen siyah renk daha çok maddiyatla ilgili olarak yorumlanır. Rüyada siyah renk gördüyseniz bu yere, yapılan işe ve nesneye göre farklı şekillerde yorumlanır. Siyah renk güce, yüceliğe karşın karanlık olduğu için zor günlere delalet eder.

Rüyada beyaz renk görmek

Rüyada görülebilen beyaz renk, umumiyet ile iyiye, saadete, hayra ve mutluluğa işaret etmektedir. Rüyasında beyaz renk bir eşya görmek, farklı manalar içermek ile birlikte İslam âlimleri tarafından beyaz bir renk görmek güzelliğe, hayra, saflık ve temiz olan bir kalbe işaret etmekte olduğu söylenmektedir.

Rüyada Mavi Renk Görmek

Aslında rüyada mavi renk görmenin anlamı nedir diye merak ediyorsanız, olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Bu rengi görmek herkes tarafından sevildiğinize işarettir. Tabi aynı zamanda iş hayatınızda da özel hayatınızda da merakla takip edilen ve ilgi gören birisiniz. Bu sebeple rüyada açık mavi renk görmek de koyu mavi görmek de bu anlamlarla açıklanıyor.

Bunlara ek olarak maddi açıdan bir zorluk çekmeyeceksiniz ve stresle başladığınız işleri mutlulukla bitireceksiniz. Bu yüzden içiniz rahat bir şekilde odaklanmanız gereken işlere öncelik verebilirsiniz.

Rüyada sarı renk görmek

Rüyada sarı renk görmek, genellikle şans ve iyi talih göstergesi olarak kabul edildiğinden, rüya aleminde algılanması oldukça hayırlı bir görüntüdür. Rüyada sarı renk görmek, genel anlamda zenginlik ve refahı temsil etmenin ötesinde, bağımsız bir yaşam tarzını yansıtabilir.

Rüyada turuncu renk görmek

Rüyada turuncu renk görmek, rüya tabirlerinde genel olarak kişinin zekalı ve başarılı birisi olmasına işaret etmektedir. Rüyasında turuncu renk gören bir kişinin gerçek hayatta oldukça zeki ve sabırlı olduğuna delalet edilir. Rüya sahibi bu zekasını doğru yerlerde ve işe alanlarında kullanacak demektir

Rüyada mor renk görmek

Rüyada mor renk görmek, başarısızlıkların artık son bulacağına işarettir.
Rüyada mor renk itibarı, üstünlüğü, başa geçmeyi, ünü temsil eder. Kişi vücudunun morardığını görürse para alır.
Rüyada mor renk görmek süpheye ve islerin süpheli olmasina isaret eder.

Editör: Merve Kiraz