Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Kahramanmaraş merkezli depreminin hemen ardından bölgeye sevk ettiği mutfak ile üşüyen Malatyalıların içini ısıttı. 

Kahraman merkezli meydana gelen 2 büyük deprem sonrasında Erzincan’dan da birçok kurum ve kuruluş yardım eli uzattı. Bu yardım adımlarından birisi de Şehit Aileleri Koruma Derneği tarafından atıldı. 

Depremin hemen ardından Malatya’ya gönderilen mutfak ile ilk gün 10 bin kase çorba dağıtan ekibin gönüllüleri 2., 3. gün ise çorba üretimlerini günlük 50 bin kaseye kadar çıkardı. 

Gene Erzincan’dan giden dernek üyeleri ve yardımseverlerin desteği ile araçlarla birçok ailenin ısınmasına, karınlarının doymasına vesile olan Erzincan Şehit Aileleri Derneği, yaptıkları yardımlarla göz doldurdu. 

Derneğin vefakar üyeleri, yapılan yemek servislerini Erzincan’da ki takipçilerine dakika dakika bildirdi. Malatya’da bulunan Dernek üyeleri deprem bölgesinde gördükleri bir çok eksikliği de Erzincan’a iletti. 

Emekliye kira ve fatura yardımı Emekliye kira ve fatura yardımı

Erzincan’ın 1992 yılında yaşanan depremine şahit olduklarını, deprem konusunda biraz daha soğukkanlı düşünebildiklerini belirten Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdülkadir Zengin derneğin üyeleri başta olmak üzere bu projede desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Özellikle yardımların ulaşamadığı bölgeye gitmek için 4x4 araçlar kullandıklarını dile getiren Zengin, “Erzincan deprem noktasında ne kadar hassas olduğunu göstermiştir. Yardım edenlerden Allah razı olsun. Depremzedelerimizin başı sağolsun. Ölenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi. 
 

Editör: Mücahit Özdemir