Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Vali Makas mesajında şu ifadelere yer verdi;

Vasgirt deresi suya kavuştu Vasgirt deresi suya kavuştu

"Bu coğrafya tarih boyunca şer güçlerin hesap yaptığı, kirli ittifaklar kurmaya çalıştığı bir yer olmuştur. Hamdolsun ki hamiyetli vatan evlatları sayesinde bugüne kadar hesapları bozarak zalimlere boyun eğmedik. Bundan sonra da kimseye boyun eğmeyeceğiz. Bu topraklar bize ecdadımızın emanetidir. Bizler bu emanete ilelebet sahip çıkacağız çünkü bizim tarihi sorumluluklarımız var. Mazlumun, mağdurun, garibin, kimsesizin yanında olmak için 13 Şubat şuurunu hep diri tutacağız.

Bizler en zor dönemleri birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek atlatmayı, birbirimizin yarasına merhem olmayı şanlı tarihi boyunca her zaman başarmış bir milletin mensuplarıyız. 1939 Erzincan, 1976 Muradiye, 1999 Gölcük depremlerinde de aziz milletimiz bir ve beraber olmuş, yaşanan büyük acıların yaralarını hep beraber sarmıştır. Bugün de 10 ilimizi etkileyen bu büyük felaketin acılarını yine el birliğiyle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız."

Haber: Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz