Erzincan’ın basın tarihinde önemli bir yere sahip olan doğu gazetesi 34. yılını kutluyor. Mevcut gazeteler arasında En eski gazete olan doğu,  bilgi birikim ve tecrübeleri ile örnek olmaya devam ediyor.
30 Ocak 1980 tarihinde yayın hayatına başlayan doğu gazetesinin asıl kuruluş tarihi 1 Ocak 1980 idi. Ancak o dönemdeki mevcut sıkıyönetim komutanlığının basına yaptığı baskı ve caydırıcı politikalar sebebiyle yaklaşık 1 aylık gecikme ile doğu gazetesi 30 Ocak 1981 günü yayın hayatına başlamış oldu.
Hatta gazetenin iç sayfalarında tarih 1 Ocak 1980 iken, dış sayfalarındaki tarih yayınlandığı tarih olan 30 Ocak tarihini gösteriyor. Kıt imkanlarla yayın hayatına başlayan gazete, kağıtlar zayi olmasın diye başvurduğu yöntem, iç sayfalarda bulunan döviz ve altın fiyatları sebebiyle de okuyucuların tepkilerine neden olmuştu.
Zamanın en iyi teknolojilerini bünyesinde barındırarak yayın hayatına başlayan doğu gazetesi 1970 li yıllarda bir yayın denemesi yapmış, ancak Yeni Erzincan adı ile bir başka matbaada çıkan gazete başarısızlıkla sonuçlanmış, bu yüzden kendi matbaasını kurmak zorunda kalmıştı.
Doğu gazetesi yayınlandığı günden bu güne kadar çizgisini değiştirmemiş, Erzincan’ın kültürüne, sosyal hayatına, siyasi ve ekonomik hayatına katkılar sağlamış, bu gün de aynı çizgisini sürdürmeye devam etmektedir.
Başlangıcından bu yana gerek teknolojisini gerek kendisini geliştiren doğu, bugün gerek matbaası ile, gerekse yayın politikası ile bölgenin önemli gazetelerinden birisi olmuştur.
Tipo Baskı tekniiği ile yayın hayatına başlayan doğu gazetesi zaman içerisinde tipo baskı tekniğinden Erzincan’da offset Baskı tekniğini kullanan ilk gazete olmuştur. Ofset baskı tekniğinin yanında 12 sayfa ve 4 renkli olarak yayınlanan ilk gazete olma ünvanına sahiptir..
Bugün Doğu Gazetesinin basıldığı tesis Erzincan’ın ve Bölgenin en önemli tesislerinden birisidir. Gerek tipo, gerekse offset ve dijital baskı makinaları ile kendi kendine yeten nadir matbaalardan birisi haline gelmiştir.
Devlet memurlarının birbirlerini desteklemesi işlerini bile bile il dışı ile çalışan, işçi çalıştırmayan, devletten maaşını alarak piyasa ile rekabete kalkışan reklam ajansları sebebiyle şehirdeki matbaaların kapasitesine darbe vurmakta ve Erzincan’ın iş potansiyelini il dışına kaydırmaktadır.
Doğu Gazetesi en olağanüstü şartlarda bile yayınına ara vermemiş, 1992 depreminde hasar gören matbaasına rağmen bir çadır kurarak ve gazetenin ebadını küçülterek yayınını aralıksız olarak sürdürmüştür. Günün şartlarında ulaşılması mümkün olamayan bir şekilde Guinnes Rekorlarına müracaat edememiştir.
En zor şartlarda bile Erzincanlıların gözü kulağı, sözcüsü olmayı sürdürmüştür. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yayınını sürdürme azim ve kararındadır.