Yoğun işlerim sebebiyle uzun zamandır gazetedeki  çalışmalarıma katkı sağlayamadım. İşyerinden uzak olmak, doğaldır ki, çalışmaları da etkiliyor. Yokluğumda ziyaretime gelen dostlarıma ilgileri sebebiyle teşekkür ediyorum.  Hükumet Caddesinde bir dostları olduğunu bilmeleri elbette güzel bir şey. Benim için ise onur verici bir makam.

            Gelenler arasında  Şükrü Ünal Bey de var.  Kendisi ile henüz yüz yüze tanışmadık. Ama yaptığı çalışmayı gördüm. Bu çalışması sebebiyle, azimli,  kararlı bir kişiliğe sahip olduğunu anlamamak mümkün değil.

            Şükrü Ünal Bey Kemahlı bir işadamı.  Pek çok  sahada çalışmalar yapmış, Sosyal hayatın ortasında yer almış, çalışmış bir kişi.  9 Yıl kesintisiz emek vererek hazırladığı  “Dostluğa adanmış Yıllar Erzincan Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası  30+4 yıl “ isimli  kitabını  masamda görünce  kendisini aradım ve  çalışması sebebiyle kendisini tebrik ettim.

            Türkiye Yazarlar Birliği İl  Temsilcisi olarak ta bu benim görevim.  Ama onun ötesinde  bu tür sosyal faaliyetlerin yazılı hale getirilmesi gelecek açısından çok büyük önem arz ediyor.  Bizler gidiciyiz ama eserler kalıcıdır.  Şehrimizin geleceğine katkıdır.

            Kitap büyük bir  emeğin mahsulü.  Dile kolay, dokuz yıl bir kitap için çalışacaksınız. Kişileri, köyleri, sporcuları  teker teker tanıyacaksınız ve onunla ilgili olarak bir kitap hazırlayacaksınız.

            Kitabın satır aralarında gezerken  sporun dışında çok önemli bilgilere ulaşmanın da  mümkün olduğunu görüyorsunuz.  Kemah’ın tarihine, sosyal ve kültüren hayatına  ekonomik durumuna ait verileri  görmek mümkün.

            Kitap, Kemah’ın tarihi ve Kemah Kalesinin tanıtımı ile başlıyor.  Sonra yazarın özgeçmişinin ardından Kemah’a hizmet etmiş Kaymakam ve Belediye başkanlarının  Kemah ile ilgili değerlendirmelerine yer veriliyor.

            1978 yılında başlayan  turnuva serüvenine geçiliyor ve  2011 yılına kadar  yıl yıl en ince detayına kadar  turnuvalar anlatılıyor. Fotoğraflarla müşahhas bir hale getiriliyor.

            Bu bölümden sonra anılar  başlıklı bir bölüm yer alıyor. Burada yer alan anılarda  turnuva ile ilgili ilginç detaylar yer alıyor. Ticari faaliyetlerin , oluşumların  anlatıldığına şahit oluyoruz.

            Turnuva ile ilgili olarak  yıl yıl detayların verildiği bölümün ardından 34 yılın kronolojik sıralamasını görüyoruz. Şampiyonlar, centilmen takımlar  Yılların ikincileri, üçüncüleri, hemen hemen her ince detay var kitapta.

            Kitabın sonuna doğru ise turnuvaların bundan sonrası için yapılan öneriler var ki bunları da dikkate değer buluyorum.  Ve pek çoğuna katılmamak mümkün değil.

            Kitabın son bölümünde  turnuvanın kurucu başkanlarının  görüşlerine yer verilmiş.

            Turnuvaya emek veren ve aramızda olmayanlar da unutulmamış.

            Turnuvaya katılan köyler ile ilgili fotoğraflar ve köylerle ilgili tarihi bilgilerin bulunduğu bölüm ise çok ilginç.

            Kemahlı iş adamları ve firmalarının da anlatıldığı sön bölümden sonra ise  1530 yılına ait Kemah Livası ‘nın merkez ve köylerini gösterin bir harita var ki dikkate değer bir çalışma.

            Bu çalışmasında gösterdiği azim, kararlılık ve sebatı sebebiyle Şükrü Ünal Bey’i kutluyor. Yeni çalışmalara imza atmasını diliyorum.