“Günahta ve sevapta herkes aynı  sorumluluğa tabidir” “Günahta ve sevapta herkes aynı  sorumluluğa tabidir”

Pek çok insanın hayalini kurduğu, gezip görmek istediği yurt dışı ülkelerine gitmek sanıldığı kadar zor değil. Listelediğimiz bu ülkelere gitmek için sadece pasaportunuzu alıp valizini hazırlamanız yeterli.

Vizesiz girilen ülkeler;

Maldivler: 1190 mercan adasından oluşan Maldivler, hem güvenilir hem de truzim cennetlerinin en önde gelenleri arasında yer alıyor. Gitmek için 30 güne kadar vize gerekmiyor. 

Endonezya: binlerce ada ve volkandan oluşan bu Güneydoğu Asya ülkesi, görülecek çok fazla doğal güzellik barındırıyor. 

Makedonya: Osmanlı izlerini taşıyan Makedonya’da eski zamanların sükûnetini bulabilirsiniz.  Özellikle tekne turları Makedonya’nın olmazsa olmazlarınadan.

Brezilya: Dünya'nın 7 Doğa Harikası'ndan İguazu Şelaleleri bulunan Brezilya’da 90 gün boyunca vizesiz kalınabiliyor.

Japonya:  "Vize Muafiyet Anlaşması" uyarınca, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya'ya seyahat eden vatandaşlar 3 ay süreyle vizeden muaf tutuluyor. Japonya farklı kültürü ve bambaşka yaşam tarzıyla, ziyaret edenlere çok farklı deneyimler yaşatıyor.

Fas: Bir yanında Okyanus, bir yanında Sahra Çölü ve kuzeyinde İspanya’nın bulunduğu Fas, farklı bir cazibeye sahip.

Ürdün: Ortadoğu ülkesi Ürdün tarih boyunca farklı kültürleri barındırmış, farklı imparatorluklarla yönetilmiş bir ülke. Ayrıca Dünyanın 7 harikasından biri olan Petra Antik Kenti’de burada bulunuyor.

Bosna Hersek: Kardeş ülke Bosna mimari ve doğanın müthiş harmonisi ile büyülüyor. 2022’de yapılan karşılıklı anlaşma ile artık pasaportsuz çipli kimlik kartı ile girişler de başladı.

Gürcistan: Yurt içinde tatile gitmekle aynı kolaylıkta olan Gürcistan, Türkiye’de en çok tercih edilen ülkelerden biri. 

Sırbistan: Vizesiz gidilen Sırbistan’ın en çok turist çeken şehri başkent Belgrad. Özellikle gençlerin çok tercih ettiği Sırbistan renkli bir gece hayatına sahip.

Filipinler: Gidebileceğiniz en güzel yerlerden bir diğeri Filipinler. Tropik bir cennete benzetilen Filipinler, balayı ve Türkiye’deki kış soğuklarını atlatmak isteyenler için ideal bir tatil yeri.

Güney Kore: Asya kıtasının en gelişmiş, en iddialı yerlerinden olan Güney Kore, gastronomiye, kültüre ve sanata doyacağınız. Çok alternatifli bir tatil ülkesi.

Malezya: Günaydoğu Asya’da bulunan Malezya, tropik adaları ile meşhur. Özellikle Borneo’daki Sipadan Adası her sene dünyanın en iyi 10 dalış noktası arasında gösteriliyor.

Tayland: Gezginler için hem ucuz hem de epey hareketli ve eğlenceli bir deneyim vadediyor. 

Karadağ: Yüksek dağlarda milli parklar, deniz kıyısında tarihi kentler, kültürle dolu şehir ve sakin kasabalar gibi birbirinden farklı bölgeleri bulunuyor.

Editör: Sena ERDOĞAN