Doğal güzellikleri ve kamp alanları bakımından oldukça zengin coğrafyaya sahip olan Türkiye’de, tatil denildiğinde akla doğa ile iç içe olmak geliyor. Yeşilin en güzel tonları arasında, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşarak keyifle vakit geçireceğiniz Türkiye’nin en  iyi 10 kamp yeri listesi haberimizde..

İşte Türkiye’nin az bilinen 10 kamp yeri;

Torkul Gölü, Düzce: Pek bilinmeyen kamp alanları içerisinde sayılan bu bölgede herhangi bir tesis yok. Şehre yaklaşık 30 km. mesafede bulunan Torkul yaylası ve göleti özellikle bahar aylarında kamp yapmak için oldukça ideal. Çünkü bu aylarda yeşilin ve doğanın harika renklerine tanık olabilirsiniz.

Yenice Ormanları/Karabük: Günübirlik veya kamplı yürüyüş güzergâhları, bisiklet, kanyoning, kaya tırmanışı, kuş gözlemi ve daha fazlasını yapabileceğiniz Yenice Ormanları muhteşem bir doğa harikası. Özgün ekosistemi, doğal yaşamı ve özellikle çevresi 2-7 metre, boyları ise 18-30 metreyi bulan anıt ağaçları ideal bir kamp alanı.

Kaçkarlar/ Rize: Zengin florası, dört mevsim karlı tepeleri, yeşilin her tonuna sahip çayırları ve sık ormanlarıyla Kaçkarlar insanı adeta bir mıknatıs gibi kendine çekiyor. Dağların zirvesinde bulunan göller de görülmeye değer noktalardan. Tatos gölleri, Kavrun Yaylası, Dilberdüzü, Galerdüzü gibi yerler kamp yapmak için oldukça ideal.

Sansarak Kanyonu/Bursa:  Bursa’nın İznik ilçesi sınırlarında bulunan Sansarak Kanyonu, ziyaretçilerini zorlayan 7 kilometrelik parkuru, ortasından geçen derenin yer yer ufak çağlayanlara dönüşmesi, henüz el değmemiş doğasıyla kamp sevenlerin uğrak noktalarından. 

Bozcaarmut Göleti/Bilecik: Bilecik ilinin Pazaryeri ilçesine bağlı olan Bozcaarmut Göleti, Doğa tutkunlarının ilgi odağı. Bozcaarmut Göleti el değmemiş doğası, olta balıkçılığı için uygunluğu, gölü çevreleyen çam ağaçlarının sularla vuslatı, havası, sessizliği ve olağanüstü güzelliğiyle ziyaretçilerin vazgeçemedikleri bir kamp yeri.

Salda kamp_1280x553

Salda Gölü/ Burdur: Beyaz kumları ve berrak suyuyla dikkat çeken Salda Gölü’nün suyunun zengin mineral yapısı şifa kaynağı olarak kabul ediliyor. Türkiye’nin en temiz gölleri arasında yer alan Salda'da yüzmek de oldukça keyifli oluyor. Salda’nın hemen kıyısına çadır kurup kamp yapabileceğiniz gibi ormanlık alana da çadırınızı kurabilirsiniz.

Kapadokya/Nevşehir: Doğa severlerin büyük bir ilgiyle ziyaret ettiği Kapadokya; trekking rotaları, ATV ve at biniciliği parkurları, kamp alanları, üzüm bağları ve muhteşem doğal oluşumlarıyla dikkat çekiyor. Kapadokya’ya çadır kampı yapmak için gelmek isteyen doğa severler, ücretsiz olarak burada kamp yapabiliyor.

Şavşat Karagöl/ Artvin: Doğal göllerden biri olan Şavşat Karagöl, doğa severlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Hem yaz hem de kış aylarında çok güzel manzaralara ev sahipliği yapan bu kamp yeri  fotoğrafçıların ve doğa severlerin uğrak noktası.

Gerçek Bir Hayat Hikayesi "Bese" Basım Aşamasında! Gerçek Bir Hayat Hikayesi "Bese" Basım Aşamasında!

Kadıncık Şelalesi/ Ordu: Kadıncık Şelalesi Ulubey ilçesine bağlı Kadıncık mahallesinde bulunan  Kadıncık Şelalesi’nin çevresinde her hangi bir kamp merkezi yok ancak doğa içerisinde kamp yapabilirsiniz. Eğer burada kamp yapmak isterseniz hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Sarısu/Antalya: Antalya‘nın Konyaaltı İlçesi’nin Sarısu mahallesi‘nde bulunan Kadınlar Plajı, Sarısu Çayı‘nın denizle buluştuğu bir plaj. Kış sezonunda plaj boyunca kamp yapabilabilir.Ancak yaz sezonunda kadınlar plajına erkekler giremiyor.Sezon haricinde kamp ücreti,otopark ücreti ya da giriş ücreti bulunmuyor. Bu kamp alanında tatlı su, tuvalet mevcut.


 

Editör: Sena ERDOĞAN