Benzin Fiyatlarına 1 Lira 55 Kuruş Zam Geldi
Benzin Fiyatlarına 1 Lira 55 Kuruş Zam Geldi
İçeriği Görüntüle

Engelli bireylerin hayat standartlarını yükseltmek ve onlara bakan aile bireylerini ekonomik olarak desteklemek amacıyla ödenen sosyal yardımlarda milyonlarca kişiyi ilgilendiren rakamlar güncellendi. Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik uygulanan destek politikaları kapsamında, gözler bir süredir maaş katsayılarındaki değişime çevrilmişti. Beklenen resmi açıklama geldi ve evde bakım desteği alan yüz binlerce ailenin yüzünü güldürecek yeni ödeme takvimi ile zamlı tutarlar netleşti.

Temmuz Ayı Ödemeleri Tamamlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tam bağımlı bireyler ve aileleri için ödenen Evde Bakım Yardımı'nın temmuz ayı dökümünü kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda, 2026 yılının ocak ve temmuz ayları arasında hak sahiplerine kişi başı 13 bin 878 lira olarak uygulanan destek tutarı, bu ay itibarıyla hesaplara aktarıldı. Toplamda 516 bin vatandaşın faydalandığı bu hizmet için temmuz ayında devletin kasasından 7 milyar liralık bir kaynak çıkışı sağlandı. Yapılan bu son ödemeyle birlikte 2026 yılı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan toplam destek miktarı 48,6 milyar liraya ulaştı.

Evde Bakım Yardımı Duyurusu

Ağustos Ayında Hesaplara Zamlı Yatacak

Memur maaş katsayısında yapılan son güncellemeler, sosyal yardım kalemlerine de doğrudan yansıdı. Bakan Göktaş'ın yaptığı açıklamaya göre, evde bakım destek ödemeleri yeni katsayı oranlarıyla birlikte 15 bin 775 liraya yükseltildi. Rakamlardaki bu artışın temmuz ayı ödemelerine yansımadığı, zamlı tutarların ağustos ayından itibaren hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılmaya başlanacağı vurgulandı.

Aile Odaklı Bakım Hizmeti Vurgusu

İlk olarak 2006 yılında hayata geçirilen bu uygulama, engelli bireylerin kendi alıştıkları çevreden kopmadan yaşamlarını sürdürmelerini hedefliyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Göktaş, engelli vatandaşların aile bütünlüğü bozulmadan ev ortamında desteklenmesini son derece önemsediklerini ifade etti. Bu yardımlar sayesinde engellilerin kurum bakımı yerine aileleri veya yakınlarıyla birlikte kalarak toplum içinde daha güçlü bir şekilde var olmalarının sağlandığı belirtildi.

Muhabir: Sümeyra İÇER