Evvel zaman içinde kalbur saman içinde diye başlayan hikayeleri hepimiz biliriz. Annelerimiz anlatmıştır çocukluğumuzda bu cümleyle başlayan hikayeleri. 
Bu gün bahsetmek istediğim de; tıpkı çocukken bize anlatılan hikayelerde olduğu gibi yatağa gizlenerek kırmızı başlıklı kızın babannesini yiyen ve Kırmızı başlıklı kızı da yemeye çalışırken basılan kurdun hikayesi.

                Konu Erzincan’da geçiyor.  İnsanların Evde bakım hizmeti alması için tüm kontrolleri elinde tutan bir kurum müdürü, hikayenin baş kahramanı. Bundan yaklaşık 1 ay önce kurumun resmi aracı  58 BBP 382  şoför M. ve memur E. ile birlikte hareket ediyor. Yolculuk Erzincan’da şehir içinde gerçekleşiyor. Devletin bu memuru ile şoförü, gene devletin benzinini, yakıtını, harcayarak şehir içerisinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Erzincan Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adliye, Ziraat ve Halk Bankası ile mahalle muhtarını geziyor. Bu gezinti, saat 11.00’dan aşağı yukarı mesai bitimine kadar devam ediyor. Buraya kadar herşey normal. Ne var bunda dediğinizi duyuyor gibiyim.  
                 Yolculuğun sebebi, kurumun müdürünün babası adına evde bakım parası alınabilmesi için evrakları gezdirmek… 
                 Kurum müdürünün veya yakınlarının evde bakım parası almasında değilim. Devlet, hak vermiş ise ve kullanımında herhangi bir sakınca yoksa yasal hakkıdır. Buna itirazım da yok. Fakat bu işlem için kurumun aracının kullanılması, 17.03.2020 tarihli ve 605 sayılı evrağı gezdirmesi ne kadar doğru.
Devletin aracını, şahsınıza aitmiş gibi kullanmak ne demek müdür bey! Tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl yersiniz. Kuruma ait bir araçla; benim, yakınlarımın, komşularımın, bu ülkede yaşayan her vatandaş adına bunu yazma gerekliliği hissettim. Bu bir kul hakkı değil midir ?


DİPP NOTT …

                  Konuya bir de şuradan bakalım. Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın 12 Şubat 2020 tarihinde kurumunuza gönderdiği E-1182 sayılı ve “Kamu Taşıtları” konulu yazıyı hatırlıyor musunuz müdür bey. Ben bu yazının içeriğini okuyucularım için paylaşayım. 
                   Kurumlara ait olan veya kiralanan araçların kurum yetkililerinin çocuklarına servis aracı gibi kullanıldığı, bazı kurum yetkililerinin devletin aracını şahsi işlerinde kullandığı gibi konularda valiliğe gelen bazı şikayetler üzerine Erzincan Valiliği tarafından uyarı yazısı yazılmış. Hassasiyet göstermeyenlerin 657 sayılı devlet memurları kanununun, Karayolları trafik kanununun ilgili maddesince cezalandırılacağı belirtiliyor. 

 

                    Erzincan Valiliğinin ilgili yazısına rağmen, yazının yazıldığı günden sadece 33 gün sonra bu işin gerçekleştirilmesi, aklıma değişik şeyler getirdi. Emir var ama tınlayan yok. Sen emret ben kafama göre takılırım edasındayız maşallah. Bu evrakları gezdirecek kimse yok mu sizin ailenizde. Onun cevapları da var bende ama neyse. 
 

                    Sayın müdürüm cevap hakkınız her zaman var. Ulaştırırsanız yayınlamaktan memnuniyet duyarım. 
                    Konunun takipçisiyim.  
                    Alanlara selam ile…