Her besinin etki ettiği, iyi geldiği, önerildiği bir alan var; kemik erimesi için yoğurt, göz sağlığı için havuç, demir eksikliği için pekmez..

Her birey kaliteli bir yaşam, uzun bir ömür sümek ister. Bunun için insan sağlığına zararlı ürünlerden uzak durur, spor yapar, sağlıklı beslenir. Uzmanlara göre daha uzun yaşamanın sırrı besinlerden geçiyor. İşte tüketildiği takdirde daha uzun yaşatan besinler;

Balık

Somon ya da ton balığı gibi bol yağlı balıklar kolon kanseri ya da kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Bu tür balıklar, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, beyni koruyarak, felç riskini azaltıyor.

Meyve

Uzun, sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazlarından biri meyve. Düzenli olarak meyve tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre daha uzun yaşadığı düşünülüyor. 

Çikolata

Grip vakalarında artış: Maske takın Grip vakalarında artış: Maske takın

Söz konusu çikolatanın kakao oranı yüzde 70 veya daha yüksek olmalı. Kaliteli siyah çikolata, nadir bulunan pek çok antioksidan içeriyor. Bu antioksidanların kalp hastalığına yakalanma riskini azalttığı belirtiliyor.

Yeşil çay

Yeşil çay kolestrolü düşürür, tansiyonu düzenlemeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kilo vermeyi hızlandırır.

Zeytinyağı

Akdeniz mutfağında bolca kullanılan zeytinyağı, felç ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Bu nedele Akdeniz tipi beslenmenin, en sağlıklı beslenme çeşitlerinden biri olduğu söyleniyor. Aynı zamanda antioksidan içeren zeytinyağını bol tüketenlerin yaşam beklentisinin tüketmeyenlere oranla yüzde 20 daha fazla olduğu aktarılıyor.

Brokoli

Birçok bireyin sevmediği ve tüketmediği brokolinin faydaları saymakla bitmiyor. Bol miktarda C vitamini, kalsiyum ve lif içeren brokoli, kanser tümörlerini küçültmeye yardımcı oluyor. Ayrıca ülser, katarakt ve virüslere karşı vücudu koruyor.

Editör: Sena ERDOĞAN