AK Parti Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: “Koronavirüs tam kapanma sürecinin ardından vaka sayılarının azalmasıyla birlikte normalleşme sürecine girdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün kabine toplantısının ardından esnafımıza destek müjdeleri verdi. Genel Başkanımız bir defaya mahsus olmak üzere sayıları 235 bine ulaşan bazı işletmelere 5 bin lira, 1 milyon 150 bini aşkın işletmeye de 3 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı. 

Esnafımızı, çiftçimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan devletimiz yine milletinin yanındadır. Güçlü Türkiye’miz AK Parti iktidarında bu zor günleri de devlet millet el ele anlayışıyla atlatacaktır. Esnafa hibe desteği başvurusu için detaylar, önümüzdeki günlerde bakanlığımız tarafından açıklanacak. İki grup halinde destekleme yapılacak.

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb. işletmeler yer alıyor. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi gerçekleştirilecek.

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb. yer alıyor. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği verilecek. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı devletimiz karşılıksız olarak esnafımıza dağıtacak. Çiftçilerimize de müjdemiz var. 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alınarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Ellerinde bulunan çeltiğin 15 bin tonu da toprak mahsuslarına verildi. Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı belli olduğundan kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraat bankası ve tarım kooparatiflerine olan borçları ertelenecek. Büyük şirketler içinse nefes kredisi çalışması yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah el birliğiyle bu günleri geride bırakacağız. Tedbirlerle yaşamaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandılar.

Erzincan Milletvekillerinden 19 Mayıs Kutlaması

AK Parti Erzincan Milletvekilleri yaptıkları destek açıklamasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar. Milletvekilleri kutlama mesajlarında: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk ve en anlamlı adımı oluşturan, Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği, Aziz Milletin birlik ve beraberliğinden almış olduğu güçle hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiği tarihin 102. Yıldönümünü, milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek coşkuyla kutluyoruz.

Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir. Bugünün, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. Bilgi çağı olarak nitelendirilen çağımızda, ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak, ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Türk Milleti'nin tüm bireyleri, bu konuda gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Erzincanlı hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz” açıklamasında bulundular.

Editör: Doğu Gazetesi