Erzincan’ın İliç ilçesi Bağıştaş Köyü’nde 22’incisi düzenlenen Koca Leşker anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’ın da katıldığı anma etkinliklerinde Türkiye’nin bir çok ilinden çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Kurbanların kesildiği, lokmaların dağıtıldığı etkinlikte vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajları vererek dualar ettiler.


Anma etkinliğinde yapılan selamlama konuşmalarının ardından yoğun kalabalığa hitap eden Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, birlik ve beraberlik mesajları vererek, anma etkinliklerinde bulunarak aynı sofrayı paylaşmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.
Ardından konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Türkiye’nin bir çok yerinden gelerek aynı çatı altında birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen anma etkinliğinin mutluluk verici olduğuna vurgu yaparak; “Şehirler, coğrafyalar manevi öncüleriyle, ilim ve irfan erbaplarıyla varlığını korur. İnsanlar, manevi öncülerinin dualarıyla, rehberliğiyle yolunu aydınlatır. Erzincan’ı tarih boyunca yaşadığı onca badireden güçlü bir şekilde çıkmasını sağlayan bu gönül erleri olmuştur. Piri Sami Hazretleri, Salih Babalar, Terzi Babalar, Pir Koca Leşkerler bu şehrin maneviyatını inşa eden değerlerimizdir. Onların dualarıyla yoğrulmuş bu şehrimizin manevi harcını korumak, gelecek nesillere anlatmak hepimizin asli görevidir. Bugün bu bilinçle düzenlenen anma programına katılmanın, sizlerle bir arada olmanın memnuniyeti içerisindeyim.
Erzincanlı hemşehrilerimiz, bugüne kadar Alevi’siyle Sünni’siyle Türk’üyle Kürdüyle birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın en güzel örneklerini sergilemiş ve tüm dünyaya kardeşlik ve birlik mesajı vermiştir. Hamdolsun ki, tarih boyunca oynanan her türlü sinsi ve hain oyuna rağmen kardeşliğimizi bozamadılar. Erzincan Valiliği olarak vatandaşımıza ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Valiliğimizin de gönlümüzün de tüm canlara her zaman açık olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Devletimiz dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmaların devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bin yıllık kardeşliğimiz sayesinde bu topraklar vatan oldu. Tüm saldırılara rağmen ecdadımız düşmana boyun eğmedi. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Sakarya’da kimse birbirinin mezhebine, diline, ırkına bakmadan omuz omuza vatan için kan döktü. Bu vatan hepimizin.
Hünkâr Hacı Bektaşı Veli ne güzel demiş:
Sevgi muhabbet kaynar, yanan ocağımızda,
Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda.
Hırslar, kinler yok olur, aşkla meydanımızda,
Aslanlarla ceylanlar, dosttur kucağımızda.
Sevgili Canlar,
Bizler hoş görüyü, kardeşçe yaşamayı manevi önderlerimizin öğretileri sayesinde içselleştirdik. Allah’ın izniyle bu bilinci gelecek nesillere hep beraber taşıyacağız. Bugün bu sofra etrafında kalplerimizi buluşturan Pir Koca Leşker’i rahmetle yâd ediyorum. Bu duygu ve hissiyat içinde sizleri sevgiyle muhabbetle selamlıyorum” dedi


Konuşmaların ardından yemekler yenilerek, dualar edildi. Koca Leşker Türbesi’ni ziyaret eden Erzincan Valisi Ali Arslantaş, burada dua ederek incelemelerde bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi