Bir dizi açılışlar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz 3. Ordu Komutanlığını, Erzincan Valiliğini ve Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
Erzincan Valiliğini ziyaret eden Bakan Yılmaz, Vali Akdemir ile bir süre görüştü. Gerçekleşen görüşmede Vali Abdurrahman Akdemir tarafından Erzincan hakkında brifing sunuldu. Akdemir; “Bakan Yılmaz’a Erzincan’ın sorunlarına çok yakın ilgi göstererek, Erzincan’a her platformda sahip çıkıyor. Ben bu duygularla Erzincanlı vatandaşlarımızın da şükran duygularını iletiyorum.” Şeklinde konuştu.
Ziyarette konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise; Erzincan’ın önceki yıllara göre oldukça gelişmiş olarak gördüğünü dile getirerek; “Erzincan’ın öğrenci ve öğretim görevlileri dahil yaklaşık 20 binin üzerinde nüfusu olan bir üniversiteye sahip olması önemli bir değerdir. Enver Paşanın, Atatürk’ün ve Kazım Karabekir Paşanın yurt tuttuğu, komutanlık yaptığı Erzincan’ın tarihi bir önemi var. 3. Ordu komutanlığının burada olmasının da ayrıca önemi vardır. Erzincan’ın bugünü dünden kat kat daha iyi. Hiç şüpheniz olmasın yarını da bugününden daha iyi olacaktır. Erzincan’da işsizlik oranı %5 civarında. Dünyada genel kabul görmüş işsizlik oranı ise %5’tir. Türkiye’nin 2023 hedefinde işsizlik oranı %5 olarak hedeflenmiştir. Türkiye’nin 2023 hedefini Erzincan bugünden sağlamıştır. Yeni yılda Erzincanlılara huzur, saadet ve başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Erzincan Valiliği ziyareti sonrasında Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
Başkan Çakır’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan Valiliği ziyareti sonrasında, Ak Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Burhan Çakır’ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.
AK Parti İl Başkanlığı konferans salonunda partililer ile bir araya gelen Bakan Yılmaz’ı AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fikret Şireci, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatı ile çok sayıda partili karşıladı.
 İl Başkanı Burhan Çakır, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın AK Parti İl Teşkilatını ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “ Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz Erzincan’ı teşrifleriyle onurlandırmışlardır. Kendilerine Erzincan’ımıza hoş geldiniz diyorum. Sayın Bakanımıza Sayın Başbakanımızın, Milletin Adamlarının yanında saf tuttuğu için şükranlarımı iletiyorum.” dedi.
Bakan Yılmaz ise parti binasında yaptığı konuşmasında: “AK Parti ailesi olarak biz millete hizmeti her şeyin başında gördük. Çünkü iki kapılı bir handayız. Gece gündüz gidiyoruz. Bu gidişi ne durdurabilmek mümkün ne de yavaşlatabilmek mümkün. Hedefimiz menzile yüz akı ile varabilmek. Yüz akı ile menzile varabilmenin şartı gönül kazanmak ve insanlara hizmet etmektir. Eğer insanlara hizmet etmezseniz, gönül kazanmazsanız işte o menzile yüz akı ile varabilmek mümkün olmaz. İnsana hizmet edersen Allah’a hizmet etmiş olursun. Bunun için diyoruz ki Halka Hizmet Hak’ka Hizmettir. Halka hizmetimiz Allah rızası için olmalıdır. Halka hizmet etmenin yolu siyasetten geçiyor. Bugün nereden yol geçecek, nereye okul yapılacak, nereye park yapılacak bunlara siyaset karar veriyor. Hizmet işi bir bayrak yarışıdır. Dün Belediye Başkanımız Yüksel Çakır AK Parti İl Başkanıydı. Bugün Belediye Başkanı oldu. Onun yerine geçen AK Parti İl Başkanı tekrar bayrağı bir diğer arkadaşına teslim etti. Bugün ise bu bayrak yarışında Cemalettin Başsoy kardeşimiz AK Parti Erzincan Belediye Başkanı oldu. Onun yerine ise Burhan Çakır kardeşimiz AK Parti İl Başkanı görevine getirildi. Herkes kendinden sonra gelecek halka hizmet edecek arkadaşımıza bu bayrağı teslim edecektir. Erzincan’ın bugünü dünkünden kat ve kat daha iyi durumdadır. Erzincan’da işsizlik oranı yüzde 5-6 oranındadır. Biz Türkiye için 2023 hedefimize işsizlik oranını yüzde 5 olarak belirledik. Türkiye’de şuan işsizlik oranı yüzde 9 civarındadır. Erzincan’da ise yüzde 5’tir. Demek ki Erzincan 2023 hedefini şimdiden yakalamış. Erzincan’ın eksik bir yönü yok mudur?. Tabi ki vardır. Eksikliği olmayan il yoktur. Siyasetin amacı da bu eksiklikleri en aza indirmek ve eksiklikleri gidermektir. 30 Mart 2014 yerel seçimlerine AK Parti ailesi olarak çok çalışmamız lazım. Bizler oylarımızı adaylara değil aslında kendimize veriyoruz. Kapımızın önündeki yolun yapılması, temiz içme suyuna kavuşulması, çocuklarımız için park yapılması için oyumuzu kendimize vereceğiz. Kendini Erzincan sevdalısı sayan herkesin doğru bir adaya oy vermesi gerekir. Bu nedenle AK Parti ailesine kendini ait gören her kardeşimi halka hizmet için çok çalışmaya davet ediyorum. Hiç şüpheniz olmasın ki Erzincan’ın yarını bugünden daha iyi olacaktır.” dedi. Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır tarafından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a bakır tabak hediye edildi. Bakan Yılmaz’da İl Başkanı Burhan Çakır’a plaket verdi. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise Bakan Yılmaz’a Erzincan’ın simgelerinden olan Saat Kulesi maketi hediye etti. Bir süre AK Parti Yönetim Kurulu ve Teşkilatı ile sohbet eden Bakan İsmet Yılmaz partililer ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra parti binasından ayrıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi