Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Doğan mesajında: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş Yıl dönümünü kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere önceki genel başkanlarımızı ve kurucularımızı saygı, minnet şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, biri Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde belirtmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu, ilkelerini saptadığı ve ölümüne kadar genel başkanlığını yaptığı Türkiye'nin teminatıdır. Atatürk'e ve onun devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98. doğum günü. Hepimizin doğum günü kutlu olsun.

Mutluluk gibi, sevda gibi bazı duyguları açıklayıp anlatabilmek çok zordur. Sevda, hasret gibi bazı kelimeler bazı kavramlar var ki onları anlatmaya çalışmak, bütün hayatı anlatmaya çalışmak kadar zordur. Tıpkı Cumhuriyet Halk Partisi sevdası gibi. Bugün demokrasimiz geriletiyor, hukuk devleti yok ediliyor, yargı iktidarın sopası haline geliyor. Milletimizin birliği ve ortak idealleri yok ediliyor, sınır komşularımızla kavga edip ülkemizin ve vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan bir iktidar varken, partimizin ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Cihanda Barış” sözleri göz ardı edilirken biz Cumhuriyet Halk Partililere düşen sorumluluk her zamankinden daha büyük ve önemlidir. Bunun için Atatürk'ün çizdiği yoldan ayrılmadan altı oklu bayrağın altında kararlı bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz.

Bizlere bu cennet vatanı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet eden “Atam”, senin açtığın yoldan, korkmadan yılmadan senin ışığında hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim. Aklımızdan düşüncelerimizi, kalbimizden sevgini silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi