Erzincan Yer altı çarşısı açık alanda yapılan toplantıya yer altı çarşısında hizmet veren esnafların tamamının katılımı ile gerçekleşen bilgilendirme toplantısında açılış konuşmasını yapan Erzincan Ticaret il müdürü Recai Palabıyık şu açıklamalar da bulundu.

Palabıyık açıklamasın da; “Bizim Ticaret Bakanlığımız esnafımıza yönelik bir çalışma başlattı. Talimatı şu; tüm kurum amirlerini davet ederek kredilerle ilgili, işçi çalıştırmayla ilgili, SSK borçlarıyla ilgili ne yapılabilir ve esnaf nasıl canlandırılır. Dolayısıyla bizler de KOSGEB müdürümüzü, İŞKUR müdürümüzü, SSK müdürümüzü davet ettik nedir sıkıntılarımız, ne yapabiliriz bunları konuştuk. Bizim Erzincan’ımızın yöresel göz nuru bakırcılığımızı nasıl canlandırabiliriz. Gördüğüm kadarıyla bir Kahramanmaraş malı bir Gaziantep malı bizim piyasamızı ele geçirmiş durumda. Bu durumu düzeltmek için bir rapor hazırlayacağız ve Gümrük Ticaret Bakanlığımıza göndereceğiz. Tabi ki bu kesin çözüm olarak bir taahhüt olarak algılanmasın. Biz bakanlığa bildiririz bakanlığımız da ilgili yerlerle yazışmaları yaparak bu sorunları çözüme ulaştıracaktır“ ifadelerini kullandı.

Erzincan KOSGEB il Müdürü Semra Boroğlu Öztürk yaptığı bilgilendirme de; “Kendi ürünlerimiz var, marka tescil belgeniz de varsa kataloglarınızı KOSGEB desteği ile yaptırabilirsiniz. E-ticaret sitelerine KOSGEB desteğiyle kaydolabilirsiniz. Mobil tabanlı web sitesi yaptırabilirsiniz. Artık iki yıllık meslek yüksek okullarını da destekliyoruz. Yanınızda çalıştırdığınız 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite mezunlarını yüzde 60 KOSGEB desteği ile çalıştırabileceksiniz. Bunlar sürekli açık destekler. Yılın belli döneminde çağrı bekleme gibi bir şey yok her zaman başvuru yapılabiliyor. Adı geçen desteklere de çevrimiçi olarak başvuru yapıp cevap alabiliyorsunuz. Prosedür yokken gereken evraklar da ödeme esnasında getirilecek. Büyokrasi her geçen gün bizim kurumumuzda azaltılıyor.”

Erzincan Ticaret il müdürü Recai Palabıyık, İŞ-KUR şube müdürü İbrahim Ay, KOSGEB il müdürü Semra Boroğlu Öztürk, Sosyal Güvenlik Kuruumu il müdür yardımcısı Serpil Aslan, Erzincan Ticaret odası Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, esnaf odaları temsilcileri ile yer altı çarşısı esnafı katıldı.

Esnaf tarafından sorular soruların kurum müdürleri tarafından açıklanması sonrasında, Yer altı çarşısı esnafı bilgilendirmelerden dolayı katılımcılara teşekkür ettiler.

 

Editör: Doğu Gazetesi