Erzincan merkeze bağlı Işıkpınar Köyü’nde vatandaşlar özellikle araba saatleri konusunda oldukça mağdur olduklarını dile getirdiler. Uzun yıllardan beri yolların yapılmadığına da dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda yetkililerden yardım talep ediyorlar.

Çocuğunun okula gidip gelirken sorun yaşadığını belirten Aysel San; ‘’ Ulaşım sıkıntımız var çocuğum Pazar günü okula gidecek saat 2’de çıktı yola 4 de ancak tren garına gidebildi. Oda bir vatandaşın aracıyla gidebilmiş. Ulaşımla birlikte su sorunumuzda var. Özellikle araba sorunumuz var. Cami sorunumuz var. Yetkililerden isteğimiz bizim bu sorunlarımıza çözüm bulsunlar. Ben araba olmayışından dolayı bir saat yürüdüğümü biliyorum.  Çok mağduruz buralara kimse bakmıyor’’ Dedi.

 

Köy sakinlerinden Avni Dikilitaş, Erzincan Belediyesi’ne bağlandıktan sonra bu sorunların ortadan kalkacağını düşündüklerini fakat beklentilerinin hiçbir şekilde karşılanmadığını ifade etti.

Dikilitaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yollarımız iyi değil görüldüğü gibi stabilize. Camimiz yok, içme suyumuzda bir çok sorun var hastalık bulaşıyor. Suyumuza kanal suyu karıştığı söylentileri bile var. Ulaşım konusunda sorunlarımız var. Erzincan Belediyesi’ne bağlandıktan sonra geçer sandık sorunlarımız ancak hiçbir şey yapılmadı.”

Köy sakinlerinden Muazzez Karayiğit ise aynı şikâyetleri tekrarlayarak merkeze o kadar yakın olmalarına rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini söyledi.

Muzazzez Karayiğit açıklamasında; “Özellikle araba sorunumuz var. Cami sorunumuz var. Yetkililerden isteğimiz bizim bu sorunlarımıza çözüm bulsunlar. Ben araba olmayışından dolayı bir saat yürüdüğümü biliyorum.  Çok mağduruz buralara kimse bakmıyor” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi