AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Başbağlar Katliamının yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladılar .

Erzincan Milletvekilleri yayımladıkları mesajınlarında: "Gözü dönmüş eli kanlı katiller 29 yıl önce Başbağlar’da masum 33 vatandaşımızı hunharca katletmişlerdir. Bu katliamın acısı halen yüreklerimizde yer alıyor.

Türk insanının birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da topyekün mücadele ederek gereken cevabı her zaman vereceğiz. Karanlık odaklar pes edecek. Ama biz millet olarak pes etmeyeceğiz. Bu topraklar daima sevgi ve hoşgörünün yeşerdiği topraklar oluşmuştur. Kardeşlik karşısında kalleşlik sevgi tohumları karşısında nifak tohumları birlik karşısında ayrılık bu topraklarda yer bulamayacak. İşte bu yüzden Başbağlar daima kahpeliğe kalleşliğe şer odalarına karşı milletimizin dik duruşunun sembolü olarak tarihteki yerini almıştır. Başbağlar asla karalar bağlamadı, bağlamayacak. Başbağlar metanetini korudu ve koruyacak. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi