“Refahiye'de Kadınlar ve Gençler Atölyelerde” isimli projenin destek sözleşmesiRefahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan “Refahiye'de Kadınlar ve Gençler Atölyelerde” isimli projenin destek sözleşmesiRefahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacıve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.

Refahiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından uygulanacak olan proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait atıl durumda bulunan bina ve atölyelerin tadilatı yapılarak saya imalatı için uygun hale getirilmesi, gerekli makina ekipmanla donatılması, düzenlenecek eğitimlerle en az 15 kadın ve gencin istihdamı için altyapı oluşturulması planlanıyor.

Refahiye’de genç istihdamını önceleyerek mesleki eğitimle birlikte saya imalatı atölyelerinin oluşturulacağı toplam bütçesi 1,4 milyon liraolan projeye KUDAKA tarafından 1,2 Milyon lira hibe desteği sağlanacak.

Editör: Doğu Gazetesi