Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak toplum yararına çalışma programı (TYÇP) bünyesinde yaklaşık 50 kadın sokakları temizliyor. Sabah saat 8.00’de işlerine başlayan kadınlar akşam 17.00’de mesailerini tamamlıyor. Evlerinde yapmış oldukları temizlikteki titizliğin aynısını sokaklarda da gösterdiklerini belirten kadınlar, vatandaşlardan ise çöp atma konusunda duyarlı olmalarını istediler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu; “Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak toplum yararına çalışma programı (TYÇP) bünyesinde bizde çalışmakta olan 300 personelden 100 tanesi Temizlik İşleri bünyesinde devam etmektedirler. Bu personel arkadaşlarımızın yaklaşık 100 kişinin 50’si kadın olup diğerleri erkektir. Bu bayanlarla tüm mahallelerimizde yaklaşık sabah saat 8:00’den akşam 17:00 arası olmak şartıyla 25 mahallemizde mıntıka temizliği yapmaktayız. Bayan arkadaşlarımızın bu konuya ilk başta çok adapte olacaklarını düşünemedik. Çünkü ev ortamıyla mahalle ortamının farklı olabileceğini düşündük fakat bizi yanılttılar. Mahallelerde gerçekten bir ev titizliğinde gayretler göstererek mahallelerimizin daha temiz bir ortama gelmesi noktasında çok büyük emek sarf ediyorlar. Biz arkadaşlarımızın hepsi,ne teşekkür ediyoruz. İşkur programı yaklaşık 6 ay sürecek. 6 ay içerisinde tabi önümüz bahar ve yaz, daha da yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürecek. Hemşerilerimizden beklentimiz tabi ki yani temizlenmek için var ama çöpünde bahçeye sokağa, yaşam alanlarına böyle gelişi güzel atılmasını istemiyoruz. Çünkü herkesin kapısının önüne yaklaşık 9 bin adet konteynır alarak zimmetleyerek biraz temizlik noktasını biraz profesyonel hale getirdik. Yani vatandaşlarımız temizlik noktasında, çöp atma noktasında daha dikkatli olurlarsa bizi ziyadesiyle memnun ederler. Çünkü bunlar para ve emek yani yoğun bir çalışma noktasında bu hale geliyor. Erzincan hepimizin ve dolayısıyla daha yaşanılabilir bir düzeyde olması yine bizim elimizdedir. Bu noktada Belediye ve halkımız el ele vererek Erzincan’ımızı daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir il olarak değerlendirme noktasında sonuçlandırmak amacıyla el ele vererek çalışma sergilememiz gerekiyor. Bunun Belediye ayağını zaten şu anda yapıyoruz. 23 Mahallemiz tamamen mıntıka noktasında temizlendi. Kalan 3 mahallede de çalışmalarımız devam ediyor. Bunları da inşallah 15 gün içerisinde temizleyerek tüm Erzincan’da mıntıka temizliğini bitirmiş olacağız. Bu noktada gerek hassasiyetleri noktasında halkımıza, emekleri noktasında da çok kıymetli personelimize teşekkür ediyorum, herkese hayırlı günler diliyorum” dedi.

 

1 ay önce bu işe girdiğini ve evde yaptığı temizlikteki titizliği sokakta da gösterdiklerini belirten Temizlik İşçisi Ördek İlgeç Bizler bayanlar olarak İşkur’a başvurduk. Başvuran tüm bayanlarımıza bu iş imkanı çıktı. Bizler çalışan bayanlar olarak evimizde nasıl titizlik gösteriyorsak, sokaklarda da aynı titizliği gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizler evimize alnımızın teriyle ekmek parası götürüyoruz” dedi.

Ardından konuşan Temizlik İşçisi Şeref Nazkoçak ise; “İşkur’dan bu işe girdik ve çalışıyoruz. Sağ olsunlar, Varolsunlar Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza ve Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız için burada çalışıyoruz. Burada biz bayanlar çevre temizliği yapıyoruz. Bizler işimizden memnunuz. Daha temiz bir Erzincan için çalışıyoruz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi