Elektrik ve doğalgaz alt yapı sisteminin tamamlandığı ve Organize Sanayi Bölgesinde 52 tane fabrikalarının bulunduğu belirten Polat; “ 1430 çalışanımız var. Ayrıca İŞGEM yani yatırıma başlayacak olan yatırımcılarımızın fazla yer zararına girmeden iş sahibi olacağı bir projeyi üstlendik. Biyolojik atık tesisinin de inşaatı bitmek üzere. Temmuz sonuna kadar açılışını yapacağız.” dedi. 51 işletmesi faaliyette bulunan Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2-3 fabrikası ise yurt dışına hizmet veriyor” dedi.
         Daha sonra, Erzincan’da esnafın birbiriyle diyaloğunun olmadığını belirten Polat: “ Esnafın birbiriyle olan ilişkilerini sağlamlaştırmak amacıyla yerel esnafa destek kampanyası başlattık. 26 bin ilan dağıttık ve vatandaşlarımızın çoğu bunu dikkate aldı. Esnafın dışarıdan alışveriş yapmayı bırakıp kendi çevresinde ki esnafa yönelmesi kampanyanın özünü oluşturuyor. Fakat hem tüketici hem de alıcı esnaf fiyatların çok pahalı olduğundan şikâyet ediyor. Biz de esnafımıza fiyat aralıklarıyla ilgili mesajlar atıyoruz.” dedi.
          Erzincan’da ki haksız rekabeti önlemek için birçok projeye imza atan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nın önümüzdeki projesi ise restorant ve cafe sahipleriyle görüşüp buralara garson yetiştirilmesiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunacak.
Editör: Doğu Gazetesi