Erzincan Havalimanından Valilik binasına hareket eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehrin merkezi olan Dörtyol’dan Valilik binasına Erzincan Atlı İhtisas Spor Kulübü sporcuları ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Vilayet binasında Erzincan Belediyesi  Mehter Takımı ile karşılandı. Erzincan halkının yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan halkı ile buluştu. Ordu Caddesi ve İnönü Parkında yoğun halk kitlesi tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halkı selamladı.
Erzincan Valiliği önünde halka seslenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yoğun sevgi gösterilerinde bulunan Erzincan halkına teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan halkına hitaben yaptığı konuşmada "Sevgili vatandaşlarım hepinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Gösterdiğiniz saygı ve alakadan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Güzel şehriniz Erzincan’da olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Daha önce Erzincan’a çeşitli vesilelerle geldim ama Cumhurbaşkanınız olarak ilk defa aranızdayım. Hepinizi sevgiyle muhabbetle kucaklıyorum. Bu şehir hoşgörünün saygının birbirine sevginin sembolü haline gelmiş bir şehirdir. Bundan dolayı tüm Erzincanlı vatandaşlarımı tebrik ediyorum. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Gördüğünüz gibi memleketimizin her yerinde olduğu gibi Erzincan’da da çok güzel hizmetler yapılıyor. Biraz önce indiğimiz havalimanı Türkiye’nin en güzel havalimanlarından birisi oldu. Başka hizmetler bu yapılanların hepsi sizin için. Devletin Varlığı sizin için, kamu görevlileri hep sizlere hizmet için var. Sizler her türlü hizmete layık olan, her türlü hizmeti çokça hak eden çok saygıdeğer vatandaşlarımızsınız. Ama sabırla devletinize bağlı, memleketinizi seven yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı yapan insanlarsınız. Bugün gün boyu hep sizlerle birlikte olacağım. Bütün Erzincan’da olup bitenleri burada olan gelişmeleri yakından göreceğim. Geceyi de burada geçireceğim. Değerli vatandaşlarım tekrar yol boyunca gösterdiğini bütün sevgiye teşekkür ederim. Hepinize en parlak en iyi gelecekleri temenni ediyorum Cenabı Allahtan. Şunu unutmayın ki memleketimizde daha huzurlu bir şekilde, daha güçlü bir şekilde Erzincan’da daha güzel bir şekilde gelecek nesillere taşınacak ve çocuklarımıza çok daha güzel memleket ve şehirler vereceğiz. Onlara en güzel imkanları hazırlayacağız. Okullarıyla, sağlıklarıyla, ulaşım imkanlarıyla ve iş güç açısından inanın ki Türkiye’nin geleceği çok daha parlak, çok daha iyi olacaktır. Ama bu hepimizin elbirliği içerisinde omuz omuza sevgi içerisinde birbirimize saygı içerisinde çalışmasıyla olacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur. Bu şehir bunun en güzel sembollerinden birisidir. Muhakkak ki muharrem ayının içerisindeyiz bu günler için hepimiz için çok anlamlı günlerdir. Bu vesile ile tekrar bütün vatandaşlarımın, halkımın muharrem ayını da tebrik ediyorum. Hepimizin büyük bir şuur büyük bir bilinç içerisinde birbirimize sevgi saygı ve kucaklaşmalarımızın çok daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere taşınmasını temenni ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum sağ olun, var olun" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan halkına yaptığı konuşmadan sonra Valilik Makamını ziyaret ederek, burada bir basın toplantısı düzenledi. 
Editör: Doğu Gazetesi