Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce, 4 yasadışı bulunma, 1 göçmen kaçakçılığı (TCK-79) ve 1 uluslararası iş gücü kanununa muhalefet olayı meydana geldi. Bu olaylarda toplam 83 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalandı. Organizatörler ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılırken yakalanan düzensiz göçmenlerden 13'ü serbest bırakıldı 70'i sınır dışı edildi.

Erzincan Valiliği’nden konu ile ilgili şu açıklama yapıldı; “Valiliğimiz İl Jandarma Komutanlığınca, adli makamlardan alınan arama kararlarına istinaden, Ağustos 2022 Ayı içerisinde, sorumluluk bölgesinde yapılan aramalar ve yol kontrolleri neticesinde; 302 kök kenevir bitkisi, 1 adet altın sikke, 6 adet bronz sikke, 1 adet 7.65 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet muhtelif eski eser (Haç) ele geçirilmiş olup, 7 şüpheli şahıs yakalanmıştır. 2 adet akaryakıt istasyonunun faaliyeti geçici süreyle durdurulmuştur.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce, 4 Yasadışı Bulunma, 1 Göçmen Kaçakçılığı (TCK-79) ve 1 Uluslararası İş Gücü Kanununa Muhalefet olayı meydana gelmiş olup, bu olaylarda toplam 83 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalanmıştır. Organizatörler ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmış olup yakalanan düzensiz göçmenlerden 13’ü serbest bırakılırken 70’i sınır dışı edilmiştir.

Suç Araştırma Tim Komutanlığınca (JASAT), 8 Faili Meçhul olaya müdahale edilmiş olup 6 olay aydınlatılmıştır.

Ayrıca, diğer suç ve kabahatlerden dolayı 225 şüpheli şahıs hakkında adli ve idari işlem yapılarak ele geçirilen malzemelere el konulmuş, Erzincan ilinde 311, farklı illerde 3 olmak üzere toplam 314 şahıs yakalanmıştır.”

Editör: Doğu Gazetesi