Adem KÜÇÜKKAYA

Gabar ve Cudi Dağları 15 günlüğüne özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi Gabar ve Cudi Dağları 15 günlüğüne özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi

Demir Açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün tarifeler üzerine plan bütçe komisyonumuzun önerisi dâhilinde görüşmeler yapacağız. Bunlar içinde en çok vatandaşlarımızı ilgilendiren  konusu zammı gibi görünüyor. Reel enflasyonun %  180’lere vardığı elektrik zamlarının yüzde 200’lere ulaştığı bir dönemde  İttifak Meclis üyelerinizin Ankara Büyükşehir  Belediye Meclisinde Belediye başkanımız  Mansur Yavaş’ı zor durumda bırakmak için yaptıkları gibi yüzde 50 indirim önergesi verecek değiliz.  Yalnız Türk İş verilerine göre Kasım ayı açlık sınırının 7.785,00 lira yoksulluk sınırının 25.365,00 lira olduğu günümüzde  Asgari ücret ve altında geliri olan emekli, öğrenci gibi hemşerilerimize ya zam yapılmasın yada bu insanlarımızı zor durumda bırakmayacak bir karar alınması yüce meclisin takdirine sunarım.

Değerli meclis üyeleri şehrimizde yaşayan gençlerimize şehrimizin sorunları neler diye bir soru sorsanız. Büyük bir kısmı şehrin sosyal kültürel sanatsal alandaki eksikliğini söyleyecektir. Yazın neyse de Kışın havalarda soğuyunca Saat 8 den sonra sokaklar bomboş adeta

Bu şehrin içerisinde büyük toplantı salonlarının ses ritminin olduğu tiyatro, konser salonlarının olduğu bir kültür merkezine ihtiyacı var. Erzincan için büyük bir eksiklik.

Şehrimiz de kapalı kaldığı süre açık kaldığı süreden fazla olan Kültür Müdürlüğünün salonu ile Müftülük Toplantı salonundan başka salon yok. Farkın damısınız bizim çocuklar Erzincan da bir tiyatro oyunu seyir etmeden başka şehirde üniversite okumaya gidiyor. Bu meclis şehrimize yakışır bir kültür merkezini kazandırmalıdır.

Değerli Meclis üyeleri Bu yıl Fast Erzincan kapsamında bir kitap fuarı düzenlendi. Üniversite öğrencilerimizin dönem sonunda denk gelmesine rağmen halkımız oldukça ilgi göstermişti. Bu kitap fuarını her yıl Nisan Mayıs döneminde düzenli hale getirmemiz gerekiyor. Hatta bir fuar alanımız neden olmasın Tarım fuarı, Sanayi fuarı, Teknoloji Fuarı neden olmasın.

Değerli meclis üyeleri duymuşsunuzdur sosyal medyada önemli bir oran da yer aldı Kafelerde çay 10 lira Yüksek kira fiyatları artan girdi ve personel maliyetleri esnafımızı da zor durumda bırakıyor.

Bir önerim var  Barış Manço parkında mülkiyeti belediyemize ait kafeler ki bu kafeler  her seçim döneminde  kullanım alanları artan ağaçları esaret altına bırakan Allah’tan Zabıta ekiplerimizin denetimi var olmasa kaldırımları da işgal edecek kafeler.

Gelin bu cafeleri burada ki esnafların hakkını vererek onları mağdur etmeden Belediye işletmelerimize dâhil edelim. Bu şehrin insanlarına gençlerine, emeklilerine öğrencilerine temiz ferah yaşam alanları inşa edelim. Onlarca örneği var, İstanbul’da Samsun’da Balıkesir’de bizim şehrimizde neden olmasın?  Geçen hafta İstanbul daydım Kartal Belediyesine ait kafeleri gezdim maliyet fiyatı ile  hizmet veren 1. sınıf nezih bir ortamda hizmet veriyorlar. Bu tür sosyal tesislerin şehrimize de kazandırılması ümidiyle saygılar sunuyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi