Son yıllarda daha çok nitelikli işçi talebinin artması ile beraber imalat, inşaat ve perakende sektörlerinde ustalık gerektiren farklı alanlarda ihtiyaç günden güne katlanıyor.

Üstelik bu ihtiyaca yönelik talep edilen personellere ayda 80.000 TL'ye kadar ödeme yapılıyor. Bu uçuk rakamlar bazı sektörlerde bir işçinin maaşını profesör maaşına eşitliyor.

BİM'e Robomaster  S10 Akıllı Robot Süpürge/Dikey Elektrikli Süpürge, Dijital Yağsız Fritöz, Ankastre Set geliyor BİM'e Robomaster S10 Akıllı Robot Süpürge/Dikey Elektrikli Süpürge, Dijital Yağsız Fritöz, Ankastre Set geliyor

İlkokul Mezunu Üniversite Mezunundan Fazla Maaş Alıyor!

Üniversite mezunu biriyle ilkokul mezunu birinin aldığı maaş farkı günden güne azalıyor. Nitelikli işçi sorununun artması ile beraber artan bu talepten kaynaklı olarak oluşan bu denge öyle ki ustaların maaşlarını genel müdürlerden daha fazlaya çıkarıyor.

Hangi Sektör Ne Kadar Kazanıyor?

Şirketler ara eleman kadrolarını kaybetmemek için yüksek maaş vermeyi kabulleniyor. Kaynak ustası ya da bir elektrik şefinin aylık kazancı 100 bin TL'yi bulabiliyor.

Bir inşaat işçisi ise aylık 70 bin TL kazanabiliyor. Vinç operatöre ayda 150.000 TL'ye kadar kazanıyor. Bu kazancı da en önemli konu ustaların sabit bir işte çalışmaması günlük ya da haftalık yevmiyeli işleri tercih etmesi. Bu şekilde kazançlarını üç dört kat daha da arttırabiliyorlar.

Başvuru yapmak isteyenlerin perakende, imalat, inşaat, konaklama ya da yiyecek sektörlerine başvurduğunda yüksek kâr elde etme fırsatı daha da artıyor.

Editör: Doğu Gazetesi