Gün geçmiyor ki, Ülkenin şurasında, burasından şehit haberi gelmesin. Daha dün bir hemşehrimizi toprağa verdik.

       Özellikle Güneydoğu bölgemizde görev yapan asker- polis, hain tuzaklarda hayatını kaybediyor, şehit oluyor.

       Toplumun, huzuru ve güvenliğini korumak için canını veren şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyoruz.

       Bizler çok iyi biliyoruz ki, o kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz, düşmana çelik göğüslerini siper edip, canlarını vermeseydiler bu topraklar ”Vatan” olmazdı. Ülkemizi korumak ve gelecek nesillere daha güçlü, daha huzurlu bir vatan bırakmak için canlarını feda eden kahramanlarımızı asla unutmamız gerekir.

       Şehitlerin Allah katında ki derecelerinin yüceliği konusunda pek çok ayet ve hadis vardır. Kur’an şehitlere “öldü” denilmesini bile uygun bulmaz. Onların Allah katında ” diri” olduklarını belirtir.

O nedenledir ki, şehitlik mertebesine ulaşanlara karşı saygı duymamız önde gelen görevimiz olmalıdır.

Dünya üzerinde bir başka millet gösterilemez ki ,Türkler kadar vatanı , ve görevi uğrana en kıymetli varlığı olan hayatını seve seve feda etsin. Tarihi şan ve şereflerle, dolu olan milletimiz, yüreğindeki bu yüce gücü inancından, vatanına, milletine bağlılığından almıştır. Atalarımız , vatan için ölüm korkusu gütmeden, şehitlik ve gazilik mertebesini erişmek amacıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmemişlerdir.

       Günümüzde aynı değerlere sahip olan güvenlik görevlileri, canı pahasına, bölücü örgütlerle mücadeleyi sürdürmektedir. Hiç şüphesiz arkadan gelen yeni nesiller aynı inanç, Vatan ve Bayrak gibi, kutsal değerler için canını vermekten çekinmeyecektir.

       Aziz şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz.