27 Mayıs 1960 da meydana gelen darbeden bu yana, ister başarıya ulaşsın, ister ulaşmasın, sonuçta binlerce askerin ve bürokratın tasviyesi gündeme gelmiştir.15 Temmuz darbe girişiminde de bu kural değişmedi.

        Sayın Başbakan Binali YILDIRIM, ordu kademelerinde, binlerce askerin darbeye katıldığını, bunlardan çoğunun tutuklandığını, adliyeye sevk edildiğini keza, polis ve diğer resmi sektörden binlerce kişinin ya açığa alındığını yada tutuklandığını açıkladı.

        Dünkü yazımızda, sözünü ettiğimiz 20-21 Mayıs darbe girişiminde, Talat Aydemir komtanı olduğu Harp okulu öğrencilerini arkasına almıştı. İnönü Başbakandı. Onun girişimi ile harp okulu öğrencilerinin tümü okuldan atıldı. Okuldan atılanlar arasında 72 Erzincanlı vardı. Okuldan atılanların çoğu üniversitelerde okuyup meslek sahibi oldular.

        Eski Belediye Başkanlarından Adnan Ercan, Liseye Müdür olan Yılmaz Kızıltan, Eğitim Entitüsü Müdürü Yılmaz Çetin eski Harbiyelilerdendir.

        K.Harp okulundan atılanlar arasında 72 Erzincanlı öğrencisi bulunması tesadüf değildir. Bu öğrencilerin hemen tümüne yakını, Erzincan askeri lisesinde okumuş,  oradan harp okuluna geçmişlerdi.

        Orduda yapılan tasviye de, çok sayıda Erzincanlı subay vardı. Bunlardan bir kısmı, sivil savunma müdürlüklerinde görevlendirildi. Hamdi Evrensel ve Naci Yüksel Erzincan Sivil savunma müdürlüğünde görev yapmıştı.

15 Temmuzda ki başarısız darbe girişimine katılanlar , Adalet karşısında hesap vereceklerdir. Ayrıca halk bu olayda demokratik rejime sahip çıkmıştır. Bu çok önemli bir gelişmedir. Zira önceki darbe girişimlerinde, böylesine geniş çaplı halk tepkisi yoktur.