Hastalıkların semptomlarını doğru takip edebilmek ve anlamlandırmak iyileşme sürecinde en büyük adım olarak görülüyor. Uzmanlar özellikle pankreas gibi ölümcül kanser vakalarını anlayabilmek için vücuttaki 5 farklı işarete dikkat çekiyor.

Karın ya da sırt bölgesinde oluşan ağrı hastalıklara karşı bir uyarı olarak görülmeli. Özellikle sırtın orta kısmında şiddetli olmasa bile kronikleşen bir ağrı hastalığın habercisi olarak görülebilir.

Uzmanların gıdalar hakkında verdiği 10 tavsiye Uzmanların gıdalar hakkında verdiği 10 tavsiye

50 Yaş ve Üzeri Dikkat!

Araştırmanın sonuçlarında ortaya çıkan detaylar 50 yaş ve üzerinde bulunan kişilere konan diyabet teşhisinin pankreas kanseri ile bir ilişkisi olduğu ifade ediliyor. Kan şekeri seviyesindeki ani değişimler bu kanserin habercisi olarak görülebiliyor.

Cildinizde Eğer Bu Belirtiler Varsa…

Cilt yüzeyinde sararma belirtileri, göz rengindeki koyulaşma, beyaz kısımların hafif sarıya dönmesi belirtiler arasına ekleniyor. Ancak Pankreas kanserinin ilk belirtisi hızlı şekilde vücuttan atılmaya başlanan kilolar olarak öne çıkıyor. Çabasız şekilde kilo vermeye başlayan bir kişinin daha dikkatli olması öneriliyor.

Editör: Doğu Gazetesi