Erzincan’dan da sanayi ve işadamlarının katılacağı toplantıda, DASİDEF, üyeleri arasındaki dayanışmayı iş ortaklığına dönüştürmeyi hedeflerken, aynı zamanda yatırımcı işadamlarını bölgeye cazip sektörlerde yatırım yapmaya çağırıyor.
            23 Ekim tarihinde Erzurum’da Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (DASİDEF) katkılarıyla gerçekleştirilecek olan DAKİK- 3 yurtiçinden 150, yurtdışından da 50 kişi olmak üzere toplam 200 işadamı katılacak. Programın ana gündemini inşaat, mobilya ve tarım ve gıda sektörleri oluşturacak. DAKİK 3'ün önceki yıllarda gerçekleştirilen diğerlerinden farklı olarak yurt dışı pazarına açılmayı hedefliyor. DASİDEF, üyeleri arasındaki dayanışmayı iş ortaklığına dönüştürmeyi hedeflerken aynı zamanda yatırımcı işadamlarını bölgeye cazip sektörlerde yatırım yapmaya çağırıyor.     
            Erzincan Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği(EGİSAD) Başkanı Güner Ersoy, toplantıya Erzincan’da ki sanayi ve işadamlarının da katılacağını vurgulayarak, söz konusu sektörlerde üretilen mal ve hizmetlerin DAKİK programında yurt dışından ve yurt içinden gelen işadamlarının beğenisine sunulacağını ifade etti. Toplantıdaki amacın, karşılıklı ticaret ve işbirliği imkânı sunmak olduğunu ifade eden Ersoy, “Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü'yle, bölgemizin kaynaklarının potansiyelinin proje ağırlıklı olarak tanıtılması, yeni yatırım alanlarının, yeni iş sahalarının ortaya çıkması ve bu vesileyle bölge insanına istihdam alanı oluşturmak ve bölgenin sosyoekonomik kalkınmasını sağlamayı hedeflenmektedir.” dedi.  
Toplantıya EGİSAD üyelerinin gerekli ilgiyi göstermesini isteyen EGİSAD Başkanı Güner Ersoy, toplantıya katılmak isteyenlerin derneğe müracaat edebilir” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi