Haber: Adem KÜÇÜKKAYA

Erzincan’da, Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında da gerçekleştirilen tatbikata Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, AFAD İl Müdürü Kadir Çelik, il protokolü STK'lar ve arama kurtarma ekipleri katıldı.

Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında, saat 18.57'de cep telefonlarına gönderilen "Uyarı Bildirimi" ile Erzincan Valisi Mehmet Makas ile birlikte tatbikata katılanlar da "çök-kapan-tutun" depren anı tatbikatını yaptı.

AFAD binası içinde gerçekleştirilen çök-kapan-tutun tatbikatının ardından bina önünde devam eden programda, AFAD İl Müdürü Kadir Çelik ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun birer konuşma yaparak deprem için alınan tedbirlerin taşıdığı hayati öneme vurgu yaptılar.

Gabar ve Cudi Dağları 15 günlüğüne özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi Gabar ve Cudi Dağları 15 günlüğüne özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, tatbikata katılan tüm kurumlara, STK'lara ve ekiplere teşekkür etti. 2020 yılı itibariyle afet bilincini artırmak adına önemli çalışmaların yapıldığını belirten Erzincan Valisi Mehmet Makas, "Afet eğitim yılında ilimizde 219 bin vatandaşımıza ulaşılarak, bilinçlendirme faaliyetlerinin yapıldı. Afet tatbikat yılı kapsamında da ilimizde 340 tatbikat yaparak 140 bin vatandaşımıza ulaştık. Depremlerden dolayı büyük acılar yaşamış olan ilimizde binlerce vatandaşımız depremlerde şehadete ulaştı. Vatandaşlarımızın afetler konusunda yapılan bilinçlendirme çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır tarafından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Daha sonra Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler, tatbikat kapsamında AFAD il binası bahçesinde, afetlerde kullanılan ekipmanların ve araçların sergilendiği stantları gezerek, hazırlıklar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

Editör: Doğu Gazetesi