"Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" başvuruları başladı "Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" başvuruları başladı

MALATYA (AA) - Malatya'nın Kale ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla ortaokullar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Kale Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Belediyesi Konferans Salonu'ndaki programda 4 okulun mücadele ettiği ve 20 sorunun sorulduğu yarışmayı İzollu İmam Hatip Ortaokulu birincilikle tamamladı. Yarışmada Tahsin Başdemir Ortaokulu ikinci, İzollu Ortaokulu üçüncü, Bent Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, programda, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenledikleri etkinliklere devam ettiklerini söyledi.

Aksoy, bu kapsamda ilçedeki ortaokullar arasında bilgi yarışması yaptıklarını anlatarak, "Öğrencilere yarışma kültürü kazandırmak, birlikte hareket etme, zamanlarını verimli kullanma, birlikte karar verme, öğrenciler arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak amacıyla bilgi yarışması düzenledik. Medeni cesaret gösterip yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. " dedi.

Yarışma sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa Kale Belediye Başkan Vekili Hasan Ayaz, Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Celal Genç, Kale Belediyesi Gençlik Merkezi Sorumlusu Serdar Koca, okul idarecileri, öğretmenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: aa