18 Şubat 2024 tarihinde şehit olarak memleketi Erzincan'da toprağa verilen Sözleşmeli Piyade Er Salih Ay'ın taziye aracı dün duygusal anlara sahne oldu. Baba Atilla Ay, taziye çadırında taziyeleri kabul ederken oğlu şehit sözleşmeli Piyade er Salih Ay'ın da mezun olduğu Kavakyolu İlköğretim okulunun öğrencilerinden unutulmayacak bir hediye aldı. 

Okulun 192 öğrencisi 2015 yılında 8. sınıfından mezun olduktan sonra askeriyeye katılan abileri Salih Ay için dua etti. 2'şerli sıra halinde yaklaşık 1 km mesafedeki taziye evine yürüyerek gelen öğrenciler ellerindeki bayraklarla Taziye evinin bulunduğu Kavakyolu Mahallesi'ne geldi. 

"Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" başvuruları başladı "Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" başvuruları başladı

Baba Atilla Ay tarafından kapıda karşılanan öğrencilerden 3. sınıf öğrencisi Utku Emin Cınkıllı isimli öğrenci tarafından dualar okundu. Tekbirler getirildi. Öğrencilerin de edilen dualara eşlik ettiği gözlendi.  

Mahalle İmamı Musa Alan Öğrencilerin bu davranışından dolayı öğrenciler ile okul yöneticileri ile öğretmenlere teşekkür ederken Okul Müdürü Oğuz Kürşat Onay'da baba Atilla Ay'a hitaben "Vatan uğruna can veren bir evlat yetiştirdiğiniz için ne mutlu size" dedi. 

Salih Ay'ın Kavakyolu ilkokulunun bir öğrencisi olduğunu hatırlatan Onay, şehadet haberiyle hem gurur duyduğunu, hem de üzüldüğünü dile getirdi. "Bir Salih gider Bin Salih gelir. Bunun cevabını biz öğrencilerimizle vereceğiz" diye konuşan Kürşat Onay'ın ardından öğrenciler şiirlerini seslendirmeye başladı. Orhan Şaik Gökyay'ın  "Bu vatan" isimli şiiri ile şehit taziye çadırındaki sessizliği bozan öğrenciler evdeki kadınların, cenaze törenine katılanların hepsinin duygulanmasına sebep oldu. Şehit abilerinin taziye evine gelerek dualar eden, şiirler okuyan öğrencilere Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği tarafından da çikolata hediye edildi.

Editör: Mücahit Özdemir