Yaklaşan Mahalli idareler seçimleri öncesi, siyasi partilerimizin aday adayları kamuoyunda boy göstermeye başladılar. Hepsinin müştereken kullandığı ortak cümle, ‘’Erzincan’a en iyi şekilde hizmet’’edecekleridir. Nihayetinde seçimler yapılacak ve Aziz Milletimiz vatandaşlık görevini yerine getirecek ve  adaylardan birisine vekâletini verip işbaşına getirecektir.

Tarih…bir şehrin tarihi,  evveliyiyatı,  hele ki bu tarihten maksat olan şehir Erzincan olursa, bizi doğrudan alakadar eden bir mesele olmakta…

Erzincan’ın kültür hayatı, memleketimiz içerisinde çok müstesna bir kıymettedir. Erzincan menşeili kültürel çalışmalar son zamanlarda bir hayli artış göstermiştir. Araştımacı-yazarlarımız ilimizin tarihi, kültürel ve folklorik alanlarını ilgilendiren çalışmalar ortaya koymuşlardır. Bunlar güzel iftihar vesilesi çıktılardır. Ancak ne hazindir ki, yerel yönetimlerin bu çalışmaları desteklediklerini şuana kadar pek söyleyemeyiz… Belediyeciliği, kaldırım taşı döşemek ve park sulamaktan ibret olarak görenlere söyleyecek sözümüz zaten yoktur.

Halbuki,yerel yönetimlerin bulundukları mekânın tarihsel konumu hakkında gösterecekleri hassasiyet çok büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemizde nadir de olsa bu konuda gayreti görülen belediye başkanlarının günümüz ve gelecek kuşaklar arasında şüphesiz mümtaz bir yerleri olacaktır. Bilim, sanat ve kültür  konusunda hassasiyet taşımak apayrı bir erdem ve fazilettir.

Erzincan gibi tarih ve kültür şehrine  hizmetenamzed olarak meydana çıkan, gönül ve proje belediyeciliği iddiasıyla yola çıkan adaylarımız bu konuda ne yapacaklar? Bu mesele hakkında, programlarında dosyalarında ne gibi niyet ve vaadleri bulunmaktadır? Bunları hemşehrileri olarak soruyorum, çünkü bu güne kadar henüz kimseden bu konu hakkında bir demeç veya birizahat  görmedim, duymadım.

Erzincan’ın tarihi ve kültürel hazinelerini meydana çıkarmaya çalışan ilim adamlarımıza destekmi olacağız? Yoksa köstekmi?