Sezonun parlayan yıldızları arasında yer alan Eljif Elmas, sarı-lacivertli formadan ayrılarak dört yıllık İtalya serüveninin ardından RB Leipzig'e transfer oluyor. 2019'da 16.2 milyon euro karşılığında Napoli'ye transfer olan Elmas'ın, 25 milyon euro bonservis bedeliyle Leipzig'e geçişi Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis tarafından resmen açıklandı. Fenerbahçe ise bu transferden kazanç sağlamak için KAP'a yaptığı açıklamada Elmas'ın transferinden 1.5 milyon euroya kadar pay alacaklarını belirtti.

Fenerbahçe Transfer Detaylarını Kamuoyuna Bildirdi!

Transfer detayları incelendiğinde Leipzig'in Elmas için ödediği bonservis bedelinin yanı sıra Fenerbahçe'nin performansa ve Napoli'nin sportif başarısına bağlı olarak alacağı bonuslar da dikkat çekiyor. Sarı-lacivertli kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada futbolcunun gelecekteki performansına bağlı olarak Napoli'den maksimum 1.5 milyon euro bonus alabileceğini duyurdu.

Süper Lig’de 36. hafta maçları aynı gün ve saatte oynanacak Süper Lig’de 36. hafta maçları aynı gün ve saatte oynanacak

Eljif Elmas'ın Leipzig için sağlık kontrollerinden geçmesi beklenirken Napoli ile yapılan anlaşma gereği Fenerbahçe'nin başarıya dayalı bonuslardan yararlanma şansı da bulunuyor. Futbolcunun Napoli kariyeri, 189 maçta 19 gol atıp 11 asist yaparak önemli bir performans sergilediği ortaya çıkıyor. Bu transfer, Fenerbahçe taraftarları arasında heyecan yaratırken Elmas’ın Leipzig macerasının başlangıcını merakla bekleyen bir futbol camiasını da beraberinde getiriyor.

Editör: Doğu Gazetesi