Çanakkale Merkez'de fiberleşme oranlarının yüzde 97 olduğunu ifade eden Önal, 435 bin km'lik fiber ağlarıyla Türkiye genelinde geniş bir hane kapsamına ulaştıklarını açıkladı.

Önal, Çanakkale'nin 12 ilçesinden 11'inde 1000 Mbps hızında internet hizmeti sunduklarını söyledi. Gelibolu'daki fiberleşme oranının yüzde 94, Gökçeada'da ise yüzde 96 olduğunu belirten CEO, bu başarıyı vurgulayarak dijital dönüşüme liderlik ettiklerini ifade etti.

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi!

Türk Telekom'dan Geniş Kapsamlı Hizmet!

Çanakkale'nin Karacaören Köyü'nde yeni yılı fiber saha ekipleriyle karşıladıklarını dile getiren Ümit Önal, savunmadan sanayiye, finanstan enerjiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, sanattan spora kadar birçok alanda dijital dönüşüme öncülük ettiklerini belirtti. Teknoloji deneyimleriyle otoyolları, köprüleri, şehirleri, kültürel ve manevi miras alanlarını uçtan uca dijitalleştirdiklerini vurguladı.

Ayrıca İstanbul-Malkara-Çanakkale Otoyolu güzergahında sağladıkları fiber altyapıyla ilgili bilgi veren Önal, otoyolun denetim kontrolü, veri toplama (SCADA) altyapısı, dijital mesaj ve trafik işareti (VMS-VTS) sistemleri ile trafik kontrol sisteminin yazılımlarını Türk Telekom'un sorumluluğunda yedekli bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Editör: Doğu Gazetesi