Son valiler kararnamesiyle Sayın Valimiz Ali Arslantaş Burdur valisi olarak görev yapmak üzere ilimizden ayrılıyor.

Türkiye’nin genç valilerinden olan Arslantaş, ilimizde yaklaşık dört yıl görev yaptı.

Geldiğinden bir yıl kadar sonra, 15 Temmuz hain kalkışmasının ardından FETÖ’yle mücadelede ciddi bir çaba sarf etti.

Öte yandan OSB başta olmak üzere ilimizin atıl durumda olan pek çok kurumuna el atarak ayağa kalkmasına büyük emek harcadı.

Sayın vali görev süresi içerisinde Erzincan’ı ve Erzincanlıyı gerçekten çözmüş ve sevmişti. Tabi doğal olarak Erzincan halkı da valiyi çok sevdi.

Sayın Valimizle birkaç defa özel ve arkadaşlarla birlikte olma imkânı bulduk. Gördüğümüz kadarıyla gerçekten ilgili, enerjik ve çözüm odaklı bir vali profili gördük.

Kapısı herkese açık, kimseyi kırmayan babacan ve mütevazı bir kişilik sahibi olarak tanıdık onu.

Yine bildiğimiz kadarıyla yerinde çok oturmayan, Erzincan’ı karış karış dolaşıp sorunları yerinde inceleyerek çözümü için pratik yollar bulmaya çalışan bir valiydi.

Öbür yandan cami-cemevi ayırmaksızın tüm kurumlara eşit mesafede yaklaşıp yardımcı olduğuna ve davet edildiği programlara katıldığına biz şahidiz.

Bizim en çok tasvip ettiğimiz ve unutamayacağımız yönü ise, kültüre ve bu alanda mesai harcayan insanlara verdiği destektir. Sayın Vali bu alanda ciddi destek sağladığı gibi sözünü verdiği pek çok projeyi de tamamlamaya çalışmıştır.

Tabi devlette süreklilik esastır. Elbette yerine gelen Sayın Valimiz bu bayrak yarışında bayrağı aldığı yerden daha ilerilere götürmek için gerekeni yapacaklardır.

Biz Sayın Valimizden çok şey öğrendik, tabi kendileri de Erzincan’dan çok şeyler öğrenip tecrübe birikimini artırarak ayrıldılar.

Bu birikim ve hizmet etme azmiyle çok daha iyi yerlere layık olduğunu düşündüğümüz Sayın Valimize gerçekten müteşekkiriz.

Allah yolunu açık etsin.

O gülen yüzüyle, beyefendi kişiliğiyle, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle, çözüm odaklı pratik zekâsıyla, halka açık icraatlarıyla hatırlayacağımız Sayın Vali’yi kadirşinas Erzincan halkı unutmayacaktır.

Bu arada göreve yeni başlayan Sayın Valimiz Mehmet Makas beyefendiye de hayırlı olsun diyor, görevinde başarılar diliyorum.