Düdüklü tencereler, mutfakta zaman kazandıran önemli gereçlerden biri. Acele yemek yapması gereken kişiler için adeta bir kurtarıcı olan düdüklünün yemekleri pişirme süresi değişiklik gösteriyor. Geleneksel yemek pişirme yöntemlerine kıyasla çok daha kısa sürede lokum gibi yemekler yapmanıza olanak sağlayan bu tencereler, son yıllarda dijital kapaklı ve ayarlanabilir modelleriyle de büyük kolaylık sağlıyor.

Düdüklü tencere yemek pişirme süreleri

Düdüklü tencerede et yemekleri pişirme

Et yemekleri, düdüklü tencere kullanıldığında çok daha hızlı pişiyor. Ancak etin türüne göre pişirme süresi değişiyor. Etin türüne göre pişme süreleri şöyle:

Baba Tatlısı: Az malzemeyle hazırlanan, şerbetli lezzet Baba Tatlısı: Az malzemeyle hazırlanan, şerbetli lezzet

Kemikli et: 45 dakika

Büyük dana eti: 30 dakika

Küçük kuşbaşı et: 15 dakika

Kıyma: 10 dakika

Dana biftek: 10 dakika

Düdüklü tencerede sebze yemekleri pişirme

Sebzeler, düdüklü tencere ile çok hızlı bir şekilde pişer, bu özellikle çalışan kişiler için büyük avantaj sağlar. Sebzelerin PİŞME SÜRESİ ŞÖYLE:

Patates: 15 dakika (Patates salatası için 15 dakika, patates yemeği için 10 dakika, patates püresi için 15 dakika)

Bamya: 15 dakika

Mısır: 20 dakika

Pırasa: 15 dakika

Barbunya: 20 dakika

Düdüklüde yemek pişirmenin püf noktaları

Düdüklü tencere kullanırken, pişirme sürelerinin yanı sıra yemeğe eklenen su da çok önemli. Eski tip düdüklülerde kaynamaya başladığında düdüğün mutlaka aşağı indirilmesi gerekir. Son dönemlerde dijital kapaklı düdüklüler işlerin daha da kolay olmasını sağlıyor. Düdüklü tencere sadece zaman tasarrufunda işinize yaramaz. Aynı zamanda yemeğin tüm vitamininin içinde kalmasını da sağlar. Öte yandan yemek kokularını da diğer tencereler kadar yaymaz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu