Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamışken paylaşılan bu iddia niteliğindeki haber ekonomik krizin eşiğinde olan kiracıları endişelendirmeye başladı. Enflasyondaki artışla beraber hızla artan zamlar ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor.

Markette en fazla fiyat artışı o üründe yaşandı! Markette en fazla fiyat artışı o üründe yaşandı!

Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkıyor mu?

Konut kirasında uygulanan %25 zam sorumluluğu ile ilgili uygulamanın tamamen kalkacağına yönelik bir iddia ortaya atıldı. Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuyla ilgili çalışmalar yaptığına dair bilgi sızdı.

Yazar Nedim Türkmen tarafından paylaşılan bilginin detaylarında çarpıcı iddialar yer alıyordu. Söylenenlere göre konutlarda kira artış oranını sınırlayan %25 zam uygulaması piyasaya yapılacak müdahale sonrası süre uzatılmasına ihtiyaç duyulmadan tamamen ortadan kalkacak.

Artık Yeni Ev Alacaklar…

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda ev satın alacaklara yönelikte bazı kararlar alındı. Bir kişinin birinci evinde farklı, ikinci evinde farklı vergi ve evin değerine göre farklı bir vergi uygulamasının planlandığına dair bilgi paylaşımı Nedim Türkmen'in notlarında yer aldı.

Editör: Doğu Gazetesi