Vatandaşların sorunlarını yerinde görmek ve çözümler üretmek için Erzincan’da uygulamaya başlanılan Meşveret Erzincan Projesinin üçüncü toplantısı Kemaliye İlçesinde düzenlendi.

Meşveret Erzincan Projesi kapsamında Kemaliye İlçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Erzincan Valisi Mehmet Makas, Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır ile beraberindeki protokol üyeleri ilk olarak Kemaliye Kaymakamlığını ziyaret ettiler.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığını ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Güvenlik güçleri ile bir süre görüşen Erzincan Valisi Mehmet Makas, ilçenin güvenlik ve asayişi ile ilgili olarak yetkililerden bilgiler aldı.

Daha sonra Kemaliye Belediyesi’ni ziyaret eden Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler Belediye Başkanı Mehmet Karaman'dan Belediye tarafından ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Esnaf ziyaretinde de bulunan Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Milletvekilleri ile beraberindeki protokol mensupları esnafların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulundular.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Kemaliye temasları sırasında son olarak Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır ile beraberindeki protokol mensupları ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçe sakinlerinden Ahmet Zeki Ağrikli’yi evinde ziyaret ettiler. Ağrikli ailesinin istek ve taleplerini dinleyen Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler aile bireyleri ile bir süre sohbet ettiler.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler daha sonra Kemaliye ilçesinde yapılan ve devam eden hizmetler ile yatırımlar ve planlanan projelerin değerlendirildiği halka açık, ilçedeki köy ve mahalle muhtarları ile kanaat önderlerinin katılımıyla soru cevap şeklinde yönetişimin üst düzeyde gerçekleştiği Meşveret Erzincan - Kemaliye Toplantısı'na katıldılar.

Erzincan Valisi Mehmet Makas'ın başkanlığında Emekli Vali Ali Fuat Güven, Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız, Yatırımcı Kurumların İl Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, İl Genel Meclisinin Kemaliye İlçesi Üyesi, Muhtarlar, Kanaat Önderleri ve vatandaşlarımızın katılımıyla sorun, öneri ve taleplerin ele alındığı meşveret kemaliye toplantısı gerçekleştirildi.

Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın açılış konuşmasının ardından Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş ve Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman tarafından ilçedeki hizmetler ve yatırımlar ile talep edilen yatırımlar ile ilgili sunumlar yapıldı.

Yapılan sunumların ardından Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman tarafından ilimize ve ilçelerimize yapılan yatırımlar ve yeni projeler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Daha sonra söz alan muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler. Erzincan Valisi Mehmet Makas, Milletvekilleri, EBYÜ Rektörü, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından isteklerin karşılanması veya sorunların çözümü konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

İstek ve sorunlar ile ilgili olarak ilgili kurum yöneticileri de söz alarak sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması ile ilgili olarak kurumları tarafından yapılan, devam eden, planlanan veya yapılabilecek çalışmalar hakkında gerekli bilgilendirmelerde bulundular.

Toplantı sonunda Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Emekli Vali Ali Fuat Güven toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak Meşveret Kemaliye Toplantısı’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindeki protokol üyeleri, düzenlenen toplantıdan sonra Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Müzesini gezerek, incelemelerde bulundular. Müze gezisinin ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler, ilçe merkezinde bulunan Mukaddes, Muhlis Cüher İlk ve Ortaokulu’nda incelemelerde bulundular.

Editör: Doğu Gazetesi