Enis Başakın’a sorduk;

Sizi Siyate yaklaştıran sebebler neler ?

Erzincan da 1970 li yıllardan beri medeniyet değerlerimizin çizgisinde ki partilerde siyaset yapmış bir ailenin ferdi olarak Erzincan siyasetinin dününde vardık bugününde varız.

Neden Ak Partiden aday oldunuz ?

20 yılı aşkın zamandır Erzincan da bulunmuş olduğumuz siyasi çizginin bugünkü temsilcisinin AK Parti olduğuna inandığım için AK Partiden aday adayı oldum.

Siyasi bilgi ve tecrübeniz var mı?

Erzincan siyasetinde 1993 den beri aktif rol almaktayım ve siyaset yaptığım partilerde teşkilatın her kademesinde görev yaptım.

Siyasi Partiler arası diyalog nasıl olmalı ?

Siyasi Partiler arasında genel politika ve siyaset anlamında farklılıklar olabilir, fakat yerelde şehrimiz söz konusu olunca şehrimizin menfaatı için gerekli durumlarda siyasi partilerin bir bütün gibi çalışmasından daha doğal birşey olamaz.

Seçilirsem bu projeye öncelik veririm dediğiniz bir proje var mı ?

Seçildiğimiz takdirde ilk 6 ay içerisinde öncelikli olarak ilimiz ve ilçelerimiz için birer çalıştay düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu çalıştaylar da ilimizi ve ilçelerimizi ekonomik, sosyal ve kültürel olarak değerlendirip sınıflandırarak elde ettiğimiz sonuçlara göre gerekli adımı atacağız. Ergan Dağı projemizi, Karanlık Kanyon projemizi, tarım ve hayvancılık projelerimizi ve sanayi projelerimizi muhataplarıyla ele alarak hayata geçireceğiz. Erzincanımızı göç veren değil göç alan bir il haline getirmek için çalışacağız. Önceliğimiz göç ve nufus problemidir.

Göreve hazır olduğunuzu hissediyor musuz ?

Erzincanımızın hem siyasi hem ticari meseleleriyle yüzleşmiş biri olarak bu konudaki sorumluluğumuzun elbetteki farkındayız.
Editör: Doğu Gazetesi