Saadet Partisi Erzincan 5. Olağan İl Kongresi İl Parti yönetimi ve delegelerin katılımıyla yapıldı. Kongrede tek liste aday olarak katılan Mevcut başkan Ali Cebeci delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Özel bir salonda gerçekleştirilen kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Arıkan, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İsmail Fidan, Bayburt İl Başkanı Abdulmecid Bekmezci, Erzincan İl Başkanı Ali Cebeci, Gençlik Kolları Başkanı H. İbrahim Bulut, İlçe başkanları ve delegelerin yanı sıra Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Selami Mayda, Siyasi parti temsilcileri Odalar Birliği Önceki dönem Başkanı Necmettin Ünal, Memur-Sen İl Başkanı Nebi Gül, Muhasebeciler Odası önceki dönem Başkanı Mustafa Çetiner, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Salih Tural, Şuurlu Öğretmenler Derneği Erzincan Şubesi Başkanı Hilmi Ayaz, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı..

Tek liste halinde önerilen divan başkanlığına SP Bayburt İl Başkanı Abdulmecid Bekmezci, Divan Başkan Yardımcılığına SP Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, Divan Kâtipliğine Dursun Şimşek ve Hüseyin Durmaz oy birliğiyle seçildi.

Divan heyetinin teşekkülünün ardından İstiklal Marşı okundu. Faaliyet raporu ve hesap raporu okunarak müzakere edildi.

Tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını yapan Saadet Partisi Erzincan İl Başkanı Ali Cebeci şu ifadelere yer verdi; “Bugün saadet partisi 5. Olağan genel kurulumuzu sizlerin huzurunda gerçekleştiriliyoruz. Hayırlara vesile olsun inşallah. Şubat ayı biz Milli görüşçüler için çok önemli bir aydır. Biz bu ayda birçok şeyi kazandık, birçok şeyi de bize reva gördüler. Reva gördükleri bu yapı ile bizi tarihin sahnesinden sileceklerini sandılar. Ama maalesef biz dünde vardık, bugünde olacağız, yarın da olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim kutlu yolculuğumuz bizimle başlamadı bizimle de bitmeyecek. Bunu dost ve düşmen böyle bilsin. Biz binlerce yıl tarihin ötesinde bugüne gelen bir yolun yolcularıyız. Bu yolda Çile vardı, acı vardı, bu yolda ihanet vardı. Her ihanete rağmen ayakta kalmayı başaran bu teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Varlığımız bu ülkenin temel taşlarındadır. Bu ülkenin hayallerindedir. Fabrikalarındadır. Yollarındadır. Mazlumların yanındadır. Milli görüşe biçilen bu gömleği bugünde kabul etmiyorum, yarın da kabul etmeyeceğiz. Buradan 84 Milyona sesleniyorum. Bu dava ötekileşmeyi hak etmedi. Bütün hayatım bu ülke için mücadele etmek için geçti. Bu yol zor bir yol, Bu yolda yürümekte zor. Biz zor olana talip olduk” dedi.

Ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Arıkan konuşmasına Saadet Partisinin kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümünün seneyi devriyesi münasebetiyle bir konuşma gerçekleştirdi. Arıkan konuşmasında rahmetli Erbakan’ın bilim adamı kimliği, mücadelesi ve siyasi kişiliği hakkında değerlendirme yaparak andı.

5. Olağan Erzincan il kongresinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Arıkan, "Toplum olarak, ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz, hiç olmadığı kadar kardeşlik iklimine ihtiyacımız var." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulunun ibrasına geçildi. Tek liste halinde aday olan SP Erzincan İl Başkanı Ali Cebeci yeniden başkan seçildi. Ardından İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Asıl ve Yedek Üyeler, Üst Kurul Delegeleri oylandı. Dilek ve temennilerin ardından Saadet Partisi 5. Olağan İl Kongresi sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi