Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından duyurulan bu girişim, Türkiye'nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) Sporcu Yetiştirme Merkezi olma özelliğini taşıyor.

Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi'nin inşaat alanında yapılan incelemeler de Türk sporuna önemli bir altyapı kazandırma hedefinin vurgusunu yaptı. Proje, Konya'nın ilk, Türkiye'nin ise en kapsamlı spor tesislerinden biri olma özelliği taşıyor ve gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyacak.

Short Track Türkiye şampiyonası, Erzurum’da başladı Short Track Türkiye şampiyonası, Erzurum’da başladı

Enerji Verimliliğiyle Aydınlanan Konya Spor Merkezi!

Söz konusu bu benzersiz merkez, aynı zamanda çevre dostu bir tasarıma sahip olacak. Çatısında kurulacak güneş enerjisi panelleriyle yüzde 90'a varan enerji üretimi sağlayacak. Böylece yılda 350 bin kw/saat enerji tasarrufu elde edilecek. Gece aydınlatmalarında ise enerji tasarrufunu sağlamak adına LED armatürler kullanılacak. Ayrıca merkezde sera gazı emisyonlarını yüzde 80 oranında azaltacak gri su sistemi de bulunacak.

Selçuklu Belediye Başkanı, merkezin Türkiye'nin spor altyapısına önemli bir katkı sağlayacağını ve gelecekteki olimpiyat şampiyonlarının yetişmesine vesile olacağını ifade etti. Tamamlandığında 23 bin 514 metrekare bina alanı ve 15 bin 630 metrekare açık saha alanı ile Türkiye'nin önde gelen spor tesislerinden biri olacak. İçinde barındırdığı 18 farklı spor branşıyla gençlere geniş bir yelpazede spor yapma imkanı sunacak olan merkez, ülkenin spor potansiyelini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Editör: Doğu Gazetesi