Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç’te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin anısını yaşatmak amacıyla inşa edilen anıtı ziyaret etti. Vali Aydoğdu’ya ziyaretinde, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İliç Kaymakamı Meriç Dinçer ve İliç Belediye Başkanı Mehmet Elçi de eşlik etti.
İliç Bayrak Tepe Şehitliği'nde yapımı devam eden anıt hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Aydoğdu, kazada yaşamını yitiren işçilerin isimlerinin bu anıt sayesinde ölümsüzleşeceğini belirtti. Anıtın inşasında emeği geçenlere teşekkür eden Aydoğdu, “Bu anıt, sadece bir yapı değil; aynı zamanda vefa ve hatıraları yaşatma sembolüdür. Hayatını kaybeden işçilerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.
Yetkililer, anıtın en kısa sürede tamamlanarak ziyaretçilere açılacağını ifade ederken, bölge halkı da anıtın, yaşanan acının unutulmaması adına önemli bir simge olduğunu dile getirdi.





