Türkiye’de yaşanan büyük felaketin ardından depremzedelere ulaştırılmak istenen yardımlar için  Cumhuriyet Meydanına yardım toplama çadırı kurulmuştu.

Çadır, 26 Şubat 2023 tarihi saat 20.00’dan sonra kaldırılarak vatandaşların depremzedeler için yapacakları yardımlar Erzincan Belediyesi ERMEK birimi, AFAD İl Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlıklarında toplanacak.

Fedakarlık gösteren Erzincan halkının yardımlarını devam ettireceğinin bilinmesi sebebiyle Erzincan Valiliği yardımların koordinesi noktasında şu açıklamalarda bulundu;
“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve tüm ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin yaralarını tüm Türkiye olarak el birliğiyle sarmayı sürdürüyoruz.

Can Erzincan’ımızda yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın elinden gelenin fazlasını görmek bizleri ayrıca gururlandırdı. Büyük depremler yaşamış bir il olarak depremzedelerimizin acılarını en iyi bizler biliriz. Tüm hemşerilerimize şimdiye kadar yaptıkları yardımlar için müteşekkiriz.

Umreciler bilgilendirildi Umreciler bilgilendirildi

Bundan sonraki süreçte de inanıyoruz ki hemşerilerimiz yardımlarını sürdürecek, depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında fedakarlık göstermeye devam edecektir.
İlimiz merkez Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Yardım Toplama Çadırı 26.02.2023 tarihi saat 20.00’dan itibaren kaldırılacak olup, hayırsever hemşerilerimiz ayni yardımlarını 27 Şubat 2023 

Pazartesi gününden itibaren;
İlimiz merkez Cumhuriyet Meydanı batı kısmında yer alan Süleyman Demirel İş Merkezi’nin 2. katında bulunan Erzincan Belediyesi ERMEK birimine, Erzincan AFAD İl Müdürlüğü’ne, İlçe Kaymakamlıklarına teslim edebilirler. Kamuoyuna saygıyla duyrulur.”

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Merve Kiraz