İlkokul öğrencileri sokak hayvanları konusunda bilgilendirildi İlkokul öğrencileri sokak hayvanları konusunda bilgilendirildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) kısa bir süre kala MEB bir karar alarak duyuru yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) YKS ile ilgili  öğrencilere önemli kararı duyurdu. Yapılan duyuruya göre, 17-18 Haziran'da yapılacak sınavda, üniversite adayları 12'nci sınıfın ikinci dönem müfredatından muaf tutulacak.
Asrın Felaketinin öğrenciler üzerindeki etkisi sebebiyle alınan bu ani kararın İmkân ve fırsat eşitliğini sağlayacak tedbirler doğrultusunda  gerçekleştirileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bilindiği üzere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarına giriş ve yerleştirme işlemleri, imkân ve fırsat eşitliğini sağlayacak tedbirleri de alarak Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılmaktadır. Kurulumuz Kanun’un kendisine verdiği yetkiyi kullanmak suretiyle ülkemizde yaşanan bu olağanüstü şartları da göz önünde bulundurarak, ortaöğretim kurumlarında devam etmekte olan 12. sınıf ikinci dönemi öğrenimine ilişkin müfredattan öğrencilerimizi muaf tutarak 2023 YKS’de soru sorulmamasına karar vermiştir. Alınan karar ÖSYM’ye bildirilerek uygulamaya konulmuştur."

YKS başvuru işlemleri 8-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek
Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte sınav başvurularını yapabilecek

Sınava girecek olan adayların ödeyeceği ücretler ise şöyle;
Sadece TYT’ye girecek adaylar 115,00 TL,
TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 230,00 TL,
TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345,00 TL yatıracak
YKS ücret ödeme için son gün ise 24 Mart 2023 olarak belirlenerek öğrencilerin başvuru ve ödemelerini son güne bırakmadan zamanlı yapmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

 Merve Kiraz


 

Editör: Merve Kiraz