Yeni eğitim öğretim yılı için ilk ders zili bugün çaldı. Erzincan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda düzenlen törene; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, hayırsever iş insanı Ziya Şireci, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Düzenlenen törende birer konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman; yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

Programda konuşan Vali Mehmet Makas, bir buçuk yıldır koronavirüs salgını ile mücadele edildiğini belirterek, pandemi döneminde okulların açık olmasını, sosyal ve ekonomik hayatın devamını istiyorsak öncelikle görevin hepimize düştüğünü ifade ederek, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak ve özellikle salgına karşı en önemli gücümüzün aşı olduğu bilinciyle hareket ederek, henüz aşılarını yaptırmamış olan tüm vatandaşlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. dedi.

Erzincan İlinin eğitim noktasında çok iyi yerlerde olduğunu belirten Vali Makas, bu bağlamda tüm eğitim camiasına, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum dedi.

Öğretmenlerimizin, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünde vücut bulduğu üzere fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesinde en önemli lokomotiflerimiz olduğunu belirten Sayın Valimiz, öğretmenlerimizin, vatanını milletini seven ama her şeyden öte insan sevgisiyle yoğrulmuş nesilleri yetiştireceklerinden hiç bir şüphemiz yoktur dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler ile birlikte yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çalan Vali Mehmet Makas, Erzincanlı İş ve Gönül İnsanı Ziya Şireci tarafından donatımı yaptırılan beceri ve tasarım atölyesinin açılışını yaptı.

Daha sonra okula başlayan minik öğrencileri ziyaret eden Vali Mehmet Makas, öğrenciler ile sohbet ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Doğu Gazetesi