2022 yılı Zekât Bilgilendirme Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk’ün katılımıyla Erzincan Müftülük konferans salonunda gerçekleştirildi.

Muhtaç olanı gözetmeyi seven hayırsever halkımızın zekâtlarını yurt içinde ve yurt dışında olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak için zekâtın sadece ramazan ayına mahsus değil, yıl boyunca etkin ve güvenilir bir şekilde toplanmasını sağlamak, halkımızda ve İslam dünyasında zekât farkındalığının ve zekât kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” projesi başlatıldı. Bu amaçla Erzincan İl Müftülüğü Konferans salonunda Zekât Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantı, Terzibaba Camii İmam Hatibi Yunus Emre Kılıç’ın Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı konuşmada “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” projesinin önemine değindi, geçmiş yıllarda TDV aracılığı ile toplanan zekâtların kullanıldığı hizmetlerle ilgili bilgileri sunum eşliğinde paylaştı.

Toplantıya İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Müftülük personeli ve Zekât Hizmetleri Koordinatörlerinin katıldılar.

Editör: Doğu Gazetesi