Erzincan Belediyesi Nikâh Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında belde ve ilçe adayları seçmene tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında ilk olarak konuşan AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci şu ifadeleri kullandı; “Bugün Erzincan’da AK Parti’nin 31 Mart Zaferi’nin temelini atmak üzere bir araya geldik. AK Parti’ye gönül veren hizmete oy veren milletimize olan inancımız tam olduğundan Türkiye’de ve  Erzincan’ımızın  İlçelerinde  ve beldelerimizde AK Partimizin kazanacağını biliyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da başlattığı Hizmet odaklı Belediyecilik anlayışı, AK Parti ile taçlanarak günümüzde Belediye Başkanlığının koltuktan ibaret olmadığını milletimize anlatan bir yönetim anlayışı olmuştur.   1994 yılında milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde gerçek Belediyecilik ile tanışmış ve hizmete oy vermiştir. Türkiye Yüzyılı için Erzincan olarak hazır ve kararlıyız. İnanıyorum ki bu halka hizmet bayrağını, millet sevdamızı devralacak, arkadaşlarımız başkan değil millete hizmetkâr olacaktır.

21 yıldır, kalkınma, yerelden başlar diyerek şehirlerimize can suyu olan AK Parti, bu vefanın en doğru adresidir. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Türkiye'yi ilmek ilmek işleyerek dokuyan, ülkemize çağ atlatan, gecesini gündüzüne katan, zalimlere meydan okuyan, mazlumlara sırdaş olan, gariplere yoldaş olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a vefa borcumuzu ödeme vaktidir.

Refahiye’nin 121 köy ve 73 mezrasında hayvanlar aşılanıyor Refahiye’nin 121 köy ve 73 mezrasında hayvanlar aşılanıyor

Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın desteği ile Erzincan’da birçok yatırıma ve projeye imza atıldı. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kendisinin Erzincan’a olan desteğinin devam edeceğini biliyoruz. Huzurlarınızda bir kez daha zatı alilerine teşkilatım ve Erzincan adına teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılı 31 Mart Zaferi ile taçlanacaktır.  21 yıl tarih yazan ak partimizin değerli neferleri hep birlikte yeniden Türkiye’de, Erzincan’da tarih yazmaya hazır mıyız! 

Mevcut Belediye Başkanlarımız olup seçime girmeyecek Üzümlü Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Sazlı’ya ve Tercan Belediye Başkanımız Sayın Lokman Gültekin’e ilçelerimize hizmetlerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Türkiye Bilir Gerçek Belediyecilik AK Partidir. Erzincan’da  İl Genel Meclisi,  İlçe ve Beldelerimizde AK Partimizi inşallah rekor oyla yeniden göreve getireceğiz. Bizler biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tarihin sayfaları AK Parti ile yeniden yazılıyor. 31 Martta el ele başlasın Türkiye Yüzyılı diyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Daha sonra konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise; “Bu gün burada belediye başkan adaylarımızın tanıtımını yapıyoruz. Ama biz onları çok iyi tanıyoruz, her birinin kendi ilçesinde ve beldesinde başkanlığı kazanmasını istiyoruz. AK parti ailesi olarak her türlü desteğe hazırız ve kararlıyız. Hepinize ayrı ayrı başarılar diliyoruz. Bu vesileyle başkanlarımıza destek için buraya kadar teşrif eden yol arkadaşlarımı tebrik ediyor, en uzak ilçemizden başlayarak çok değerli Kemaliyeli kardeşlerim hoş geldiniz. Otlukbelili kardeşlerim hoş geldiniz. İliç’li, Kemahlı, Refahiye’li kardeşlerim sizde hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Erzincan’ımızın doğu ilçeleri, Çayırlı, Tercan ve Üzümlülü kardeşlerim siz de hoş geldiniz sefalar getirdiniz.  Dostluğun kardeşliğin ve hoşgörünün şehri Erzincan’dayız, 2024 yılında yani Erzincan yılındayız. Geçen yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladık ve şimdide Türkiye yüzyılının başındayız. Çok önemli bir tarihi birlikte yaşıyor ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek için hepimiz gayret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi geçen yıl ülkemizde birlikte iki seçim geçirdik. Bu seçim Erzincan’ımızda barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde geçti. Seçimin kardeşlik içinde geçmesinde AK parti, MHP başta olmak üzere bütün partilerin, sizlerin ve tüm hemşehrilerimizin katkısı dolayısıyla herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu seçim sonunda liderimiz Cumhurbaşkanımız, Genel başkanımız Cumhur ittifakı adayı Sn. Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Allaha şükrediyor ve tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca halkımız TBMM’sinde de çoğunluğu, Cumhur ittifakına verdi ve meclisimizde kesintisiz görevine devam ediyor, ne kadar şükretsek azdır.  Erzincan siyasi olarakta ülkemizin siyasetine çok katkıda bulunmuştur. Ülke siyasetine yön veren Cumhurbaşkanı ve Başbakanlarımızla her zaman gurur duyuyoruz. Bu vesile ile son Başbakanımız Sn. Binali Yıldırıma Ülkemize ve Erzincan’a yaptığı  hizmetler için teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerininde Erzincan’da dostluk kardeşlik ve huzur içinde geçmesi en önemli dileğimizdir. Bu konuda size ve hemşehrilerime güveniyor, hemşehrilerimle gurur duyuyorum.  Evet bu seçimde Erzincan merkezde ittifak olarak giriyoruz. İttifak adayımız Sayın Bekir Aksun’a da başarılar diliyorum.

İlçelerimizde ve beldelerimizde ise AK Parti adaylarımızla giriyoruz. Adaylarımıza başarılar diliyor ve güveniyorum. Cumhur başkanımız Sn. recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda; Seçim günü olan 31 Mart’a kadar,

Gelmeyene gideceğiz

Küskünü barıştıracağız

Sevmeyeni sevdireceğiz

Her eve her işyerine gideceğiz

Kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız.

Kararsızları ikna edeceğiz

Zaten gönlünde olduklarımızı ihmal etmeyeceğiz

Hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız.

Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız.

Seçimin sandıkta kazanıldığını bileceğiz.

Her seçimin önemli olduğunu, Türkiye Yüzyılının ilk seçimi 31 Mart’ın da çok önemli olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Seçim gününe kadar geçecek her anı değerlendirecek, seçim günü sandığı da namusumuz görerek sahipleneceğiz.

AK Parti olarak Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız, Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye'nin partisi olma iddiasıyla kurulduğumuz günden bugüne kadar bu toplumun bütün kesimlerine, tüm fertlerine hitap edecek.

 Halkımızın taleplerini karşılamaya dönük hedef sahibi bir siyasetin sahibi olduğumuzu anlatacak o siyasal dille bütünleşen politika ve o politikaları hayata geçiren uygulamalar üzerinde durmaya devam edeceğiz

Doğu'yu da, Batı'yı da, genci de, yaşlıyı da, engelliyi hastayı da, Kürt'ü, Çerkez'i, Zaza'yı da, cemi de ezanı da hiçbirini ayırt etmeden sahip çıkacağız. Hepsine hizmet ederek onların hayır dualarını ve güvenlerini kazanmak için var gücümüzle çalışacağız.

Kemaliye, İliç Refahiye ve Kemah Belediye başkana adaylarımızı tebrik ediyorum, ayrıca Çadırkaya, Mercan ve Kargın Belde Belediye başkan adaylarımızı tebrik ediyorum. Erzincan Belediye başkanımızı, ilçe belediye başkanlarımıza ve belde belediye başkan adaylarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum.  Doğudan batıya öncelikle Otlukbeli, Çayırlı, Tercan ve Üzümlü Belediye Başkan Adaylarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise şunları söyledi;  "Can Erzincan’dan hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Bana dün akşam bilgi geldi ve apar topar önce Bayburt’a daha sonra Erzincan’a geldik. AK Parti sizin kurduğu milletin bünyesinde çıkan ir parti bu ülkeyi bu milletle beraber yönetiyoruz. Şu an Cumhur İttifakı ile beraber bütün Türkiye’yi ittifak rengine boyayacağız. Yerel yönetimler seçilen belediye başkalarımız sizlere hizmet için geliyor. Aday adaylarımız vardı hepsi birbirinden değerli. Genel merkezimiz gece gündüz çalıştı. Anketler yaptık Erzincanlı kardeşlerimize soruyoruz, teşkilatlarımıza soruyoruz ve onlar kimi istiyorsa kimi öne çıkarıyorsa ilçelerimizde biz onlar üzerinde cumhurbaşkanımızın da onayıyla çalışmalar yapıyoruz. Karşımızdaki muhalefeti hepimiz takip ediyoruz. Geçen seçimlerde karşımıza gelen 6’lı masalar 7’li masalar 8’li masalar durumunu şu anda izliyorsunuz. Sadece kurumsal bir parti var, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve cumhur ittifakı ile beraber Türkiye’yi yönetmeye talip bir ittifak var. Bunun dışında darmadağınlar. Parti başkanları kim belli değil, kim kimin üstünde belli değil. Bir gün bakıyoruz birinin açıkladığı ismi diğer gün biri yalanlıyor.

Son yıllarda 2016 yılından beri bir hayli sıkıntılar yaşadık. Bütün emperyalist güçler ve Avrupa’nın baskısı altındayız. Avrupa Birliği’ne alın deriz 60 yıl geçmiştir bizi almazlar, kapıda bekletirler. Bizim ekonomimiz Avrupa ülkelerinin 14’ünün toplamından büyük. Coğrafi olarak Avrupa’nın en büyük ülkesiyiz. Nüfus bakımından Almanya ile birlikte en büyük ülkeyiz. Niye almadıklarını hepiniz az çok biliyorsunuz. Ama bütün bunlara rağmen son 20 yılda Türkiye’nin Avrupada’ki sesini duyuran, oradaki Avrupa’da yaşayan soydaşlarımızın göğsünü geren bir yönetim sergiliyoruz. Etrafı ateş çemberi, bunun yanında pandemi ve arkasından ekonomik bunalımlar ve nihayet deprem. Asrın felaketini yaşadık bir yıl önce ve orada bu milletin ferasetini herkes gördü. Hiç kimse şu partiden bu partiden demedi. Evindeki ekmeğini böldü oraya gitti. Dünyada hiçbir yerde bir yıl içerisinde böyle bir felaketi kaldırabilen başka bir ülke yok” diyerek sözlerini sürdürdü.  

Tanıtım toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı ve mevcut Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve partililer katıldı.

İlçe ve belde adayları şu şekilde;

Çayırlı-Atınç Bahadır,

İliç-Mustafa Gürbüz,

Kemah-Recep İlter,

Kemaliye-Erdem Atmaca,

Otlukbeli-Vahdet Ercan,

Refahiye-Çakmak Paçacı,

Tercan-Alper Murat Müftüoğlu,

Üzümlü-Kenan Tat,

Çağlayan beldesi-Musa Zengin,

Mollaköy beldesi-Kadir Akar,

Çadırkaya beldesi-Emrullah Selçuk,

Kargın beldesi-Zafer Kaya,

Mercan beldesi-Enver Akyıldız,

Altınbaşak beldesi-Onur Bilen."

Editör: Adem Küçükkaya