Federasyon Başkanı Gürsel Sarımaden,  1939 Erzincan büyük depreminin yıldönümü münasebetiyle açıklama yaptı.
Sarımaden açıklamasında; “Acıları yüreğimizde hissettiğimiz büyük acıların yaşanmış olduğu 26 Aralık  1939 Erzincan depreminde hayatını kaybetmiş hemşehrilerimizi rahmetle anıyorum.”dedi.

Sınav günü için gürültü uyarısı! Sınav günü için gürültü uyarısı!

İstanbul Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Dernekler Federasyonu  çok sayıda kişinin katıldığı kahvaltılı toplantıya ev sahipliği yaptı. Yoğun ilginin yaşandığı etkinliğe birçok sanatçı, iş insanı ve federasyon üyeleri katılım sağladı. Etkinlikte konuşan Federasyon Başkanı Gürsel Sarımaden AYEDEF’in Anadolu Avrupa Yakası Erzincan Dernekler  Federasyonu’nun  herhangi bir  federasyona alternatif olarak kurulmadığının altını çizdi. 

Sarımaden’in yaptığı açıklamada:  "Erzincan bir mozaiktir. Konu Erzincan olunca Erzincan siyasi görüşü  var biliyorum. Ancak burada siyaset değil büyük Erzincan ailesini konuşacağız.  Erzincan acıları çok fazla yaşamış bir kentimiz. Acıları yüreğimizde hissettiğimiz yarın Yıldönümü olan 26 Aralık  1939 Erzincan depreminde hayatını kaybetmiş hemşehrilerimizi rahmetle anıyorum. Bir hafta sonra yeni bir yıla  gireceğiz. 2023 yılının tüm insanlığa sağlık, huzur, başarı, kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ediyorum.
Cumhuriyetimizin 100.yılına girerken  federasyonumuzun çalışmalarına yön vereceği, katkısı olacağı ve hemşehrilerimiz ile bir arada olmak için bu toplantıyı düzenledik. Katılımınız bizlere güç verdi. Umut verdi. Tekrar teşekkürler. Bizler bu federasyona neden Erzincan birlik ve beraberliği konusunda İlçeleri temsil eden dernekler ve federasyonlar olmalı, Erzincan'ı tüm ilçeleri ile temsil edecek bir üst kuruluş, konfederasyon kurulması gerektiğini her platformda AYEDEF yönetimi olarak  söyledik. Ancak bu çalışmalarda Federasyonların yada konfederasyonun  sessiz sedasız, bir gecede alınan kararla  yada talimatlar ile veya pazarlık yapmak amacıyla veya ben kurdum sizde gelin,  ben kurmasaydım onlar kuracaktı mantığında aynı ilçeden 5 dernekle Erzincan'ı temsil eden bir oluşuma her zaman karşı olduk. ‘Ben, onlar’ diye yapılan kıyaslamaya karşı sesimizi yükselttik. 

STK’ların en küçük resmi kurumu olan köy derneklerini görmezden gelen her yapıyı yanlış bulduk. Çünkü köy, yöre, nahiye dernekleri olmadan üst kuruluşlar oluşamaz. Hiç bir çalışma yapamaz, birlik beraberlik de sağlanamaz.  AYEDEF Anadolu Avrupa Yakası Erzincan Dernekler  federasyonu herhangi bir  federasyona alternatif olarak kurulmadı. 

Kuruluşunu 10 dernekle yaptığımız Federasyonumuzun Genel Kurulu'nu 20 üye dernek ile gerçekleştirmiş ve önümüzdeki dönemde genel kurullarında evrakları tamamlanan derneklerin katılımı ile daha da büyük bir aile olacağız.  Ben değil biz olacağız. Bizler öncelikle insan olarak bir olmalıyız. Erzincan ve Erzincanlılar olarak adımızdaki  gibi ‘can’ olmalıyız.  Bir olmalıyız Birlik Olmalıyız. Can oluşumuzdan örnek olmalıyız. Erzincan ve Erzincanlıları temsil eden STK lar bir araya gelmelidir. Yeni bir süreç başlatılmalı, İlçelerden bu sürece destek verecek bir komisyon oluşturulmalı ve geçmiş unutularak ileriye dönük birlik ve beraberlik  çağrısı yapılmalıdır. Ayrışmaların hiçbirimize katkısı olmadığını gördük ve görüyoruz.  Eleştiri yapmayı biliyorsak eleştirdiğimiz konularda STK’larda bir araya gelerek çözümler üretmeliyiz." dedi.
Haber: Merve KİRAZ

Editör: Mücahit Özdemir