Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül seçim çalışmalarında neden Kılıçtaroğlu’nu seçmeleri gerektiğini halka anlattı.

Sarıgül’ün neden Kılıçtaroğlu? Sorusunun başlıkları şöyle:

 MESELE SİYASET MESELESİ DEĞİL, MEMLEKET MESELESİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kaldı. İyice düşünüp taşınmamız lazım. Bu mesele siyaset meselesi değil, Erdoğan Kılıçdaroğlu meselesi de değil, bu mesele memleket meselesi. Ülkemizi hangi adayın daha iyi yöneteceğine karar vermeyeceğiz. Ülkemiz bir kişi tarafından, tek başına mı yönetilsin? Yoksa cumhurbaşkanı, başbakan, meclis bir arada, istişareyle mi yönetilsin? Buna karar vereceğiz. Türkiye 5 yıldır, bir kişi tarafından tek başına yönetiliyor. Bunun adına da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diyorlar.

BAŞINDA KİM OLURSA OLSUN BU SİSTEM YÜRÜMEZ

Bu sistem dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş, duyulmamış, denenmemiş bir sistemdir. Başında kim olursa olsun bu sistem yürümez. Bu kişi Erdoğan’da olsa bu sistem yürümez. Kılıçdaroğlu’da olsa bu sistem yürümez. Ben de olsam bu sistem yürümez. Bir kişi hem iç politikayı hem dış politikayı hem ekonomiyi hem savunmayı hem adaleti hem eğitimi hem sağlığı yürütemez. Bir kişi günde binlerce karar alacak, haftada 30 bin imza atacak bu mümkün mü? Sistem sadece, Sayın Erdoğan, talimat verirse çalışıyor. Bakanlar, bürokratlar her şeyi Erdoğan’dan bekliyorlar, Sorumluluk alamıyor, inisiyatif kullanamıyorlar.

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI, HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLMALI

Cumhurbaşkanı hem devleti yönetiyor hem kendi partisini yönetiyor. Cumhurbaşkanı partili olunca, siyaset yapıyor, kendisine oy vermeyenleri dışlıyor. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, herkesin cumhurbaşkanı olmalı,sığınma limanı olmalı, o konuşunca herkes onu dinlemeli, Meclis güçlü olmalı, milletvekilleri, dertlere derman olmalı. Yargı da muhakkak bağımsız olmalı adaleti sağlayabilmeli. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursak olalım, hangi siyasi düşünceye sahip olursanız olalım, Türkiye’mizin iyiliği için bu hükümet sistemini değiştirmemiz lazım. Bu sistemin yürümediğini Ak Partililerde biliyor ve söylüyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.

KILIÇDAROĞLU İSRAFA SON VERİR, GÖSTERİŞ YAPMAZ

Türkiye’yi parlamenter sisteme geçirecek olan sayın Kılıçdaroğlu’dur. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu uzun yıllardır tanıyorum. Dünyanın en alçak gönüllü insanıdır. Adaletli ve merhametlidir. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yüzde yüzünü kucaklar. Ülkeyi uzlaşma içinde yönetir. Kendisine oy versin vermesin, herkesin hakkını ve hukukunu korur. Herkesin cumhurbaşkanı olur. Devlette israf ve masraf çok arttı. Gelirimiz giderimizi karşılayamıyor. Kılıçdaroğlu mütevazıdır. İsrafa son verir, gösteriş yapmaz. Devletteki lüks araçları, uçakları satar. Parlamenter sisteme geçmek için, siyasetin normalleşmesi için, ekonominin düzelmesi için, devletin rayına oturması için Kılıçdaroğlu’na oy verelim.

Saliha Kara

Editör: Saliha Kara